Recept Ratatouille
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 1 grote rode ui
- 2 el provinciaalse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Pel de ui en knoflook en snipper fijn
- Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
- Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
- Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
- Schep alles goed door elkaar
- Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
- Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
- Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
- Schep alles nogmaals goed door elkaar
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
- Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
- Serveer met brood en eventueel met geroosterde worstjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-ratatouille/
3.5.3226