Recept Merengue
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
- 2 eiwitten
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram chocola (melk of puur)
- Scheutje melk
- Verwarm de oven op 90 graden
- Klop de eiwitten bijna stijf
- Voeg als ze bijna stijf zijn elke keer een eetlepel suiker toe terwijl je blijft kloppen
- Ga zo door tot alle suiker opgenomen is en je een egale witte massa hebt
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
- Zet 90 minuten in de oven
- Laat afkoelen
- Smelt de chocola met een scheut melk in de magnetron of in een pan au bain marie
- Roer goed door elkaar
- Besprenkel de merengue met de chocola
- Laat wederom afkoelen en serveer dan met koffie of thee
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-merengue/
3.5.3226