Recept Merengue
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een zoete, kleverige lekkernij. Lekker als traktatie bij een kop koffie of thee.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediƫnten
  • 2 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram chocola (melk of puur)
  • Scheutje melk
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 90 graden
  2. Klop de eiwitten bijna stijf
  3. Voeg als ze bijna stijf zijn elke keer een eetlepel suiker toe terwijl je blijft kloppen
  4. Ga zo door tot alle suiker opgenomen is en je een egale witte massa hebt
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
  7. Zet 90 minuten in de oven
  8. Laat afkoelen
  9. Smelt de chocola met een scheut melk in de magnetron of in een pan au bain marie
  10. Roer goed door elkaar
  11. Besprenkel de merengue met de chocola
  12. Laat wederom afkoelen en serveer dan met koffie of thee
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-merengue/