Recept Rode curry soep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
- 400 gram kipfilet
- 200 gram grote garnalen
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml kippenbouillon
- 1 tot 2 el rode currypasta (ik heb er 2 ingedaan maar dan is de soep uiteraard heter qua smaak)
- Sap van ½ limoen
- 3 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 250 gram noedels
- 250 gram taugé
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Olijfolie
- Leg de kip in een pan en giet er zoveel kokend water op tot de kip onder staat
- Pocheer de kip 30 tot 40 minuten
- Giet de kip af en laat afkoelen
- Trek dan met je handen de kip uit elkaar in kleine stukjes
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe grote (hapjes)pan
- Bak de paprika, ui, knoflook en gember in twee minuten glazig
- Voeg dan de kip toe en schep alles door elkaar
- Voeg dan de currypasta toe en schep deze door de kip en groenten
- Voeg dan de kerrie, kurkuma, limoensap en vissaus toe
- Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en roer alles door elkaar
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
- Voeg de garnalen en noedels toe
- Plaats een deksel op de pan
- Laat de currysoep 15 minuten zachtjes pruttelen
- Verdeel de taugé over vier kommen
- Giet in elke kom ¼ van de currysoep
- Strooi over elke kom de ringetjes van 1 lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-soep-met-kip/
3.5.3226