Recept Rode curry soep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke hartverwarmende maaltijd. Ook lekker met wat gebakken uitjes als extra topping.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram grote garnalen
  • 200 ml kokosmelk
  • 800 ml kippenbouillon
  • 1 tot 2 el rode currypasta (ik heb er 2 ingedaan maar dan is de soep uiteraard heter qua smaak)
  • Sap van ½ limoen
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram noedels
  • 250 gram taugé
  • 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Leg de kip in een pan en giet er zoveel kokend water op tot de kip onder staat
  2. Pocheer de kip 30 tot 40 minuten
  3. Giet de kip af en laat afkoelen
  4. Trek dan met je handen de kip uit elkaar in kleine stukjes
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar
  6. Verhit een scheut olijfolie in een diepe grote (hapjes)pan
  7. Bak de paprika, ui, knoflook en gember in twee minuten glazig
  8. Voeg dan de kip toe en schep alles door elkaar
  9. Voeg dan de currypasta toe en schep deze door de kip en groenten
  10. Voeg dan de kerrie, kurkuma, limoensap en vissaus toe
  11. Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en roer alles door elkaar
  12. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
  13. Voeg de garnalen en noedels toe
  14. Plaats een deksel op de pan
  15. Laat de currysoep 15 minuten zachtjes pruttelen
  16. Verdeel de taugé over vier kommen
  17. Giet in elke kom ¼ van de currysoep
  18. Strooi over elke kom de ringetjes van 1 lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-soep-met-kip/