Recept Aubergines in miso marinade
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
- 2 aubergines
- 2 el rode miso pasta
- 2 el sake
- 2 el mirrin
- 2 el suiker
- 4 el sesamolie
- 4 bosuitjes, in ringen gesneden
- 2 el sesamzaad
- Verwarm de oven op 220 graden
- Snij de aubergines doormidden
- Kerf de aubergines met een scherp mes kruislings (niet te diep) in zodat er een ruitjespatroon ontstaat
- Bestrooi de snijvlakken met wat zout en laat 10 minuten rusten
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Kwast een stuk van het bakpapier in met 2 eetlepels sesamolie
- Leg de aubergines met de snijkant naar beneden op dat stuk bakpapier
- Zet 20 minuten in het midden van de oven
- Verwarm de sake en mirrin in een steelpannetje op laag vuur tot het zacht bubbelt
- Voeg dan de suiker en miso pasta toe en blijf roeren tot alle ingrediƫnten met elkaar vermengd zijn en de suiker is opgelost
- Zet het vuur uit en roer er de resterende sesamolie doorheen
- Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en zet de grill aan
- Keer de aubergines om
- Kwast de snijvlakken in met de miso saus en zorg dat alles goed in de inkepingen komt
- Zet de aubergines nog 3 minuten onder de gril
- Geef iedereen 1 aubergine helft en bestrooi die met bosui en sesamzaad
- Lekker als voorgerecht of als bijgerecht bij geroosterd vlees
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-aubergines-in-miso-marinade/
3.5.3226