Recept boterkoek met appel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
- 300 gram bloem
- 170 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram roomboter
- 2 zoet/zure geraspte appel
- ½ el kaneel
- Scheutje melk (optioneel)
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kneed de boter met de bloem en beide suikers goed door elkaar tot je een deegbal hebt
- Doe de geraspte appel en kaneel in de kom en kneed alles nogmaals goed door elkaar
- Vet een boterkoek vorm of andere lage taartvorm in met wat boter
- Verdeel het deeg over de vorm
- Bestrijk eventueel het deeg met wat melk (dan krijgt de koek een mooi bruin korstje)
- Zet 25 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat helemaal afkoelen
- Snij dan in punten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-boterkoek-met-appel/
3.5.3226