Recept boterkoek met appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke variant op de klassieke boterkoek. De appel geeft het gebak een frisse bite.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 300 gram bloem
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram roomboter
  • 2 zoet/zure geraspte appel
  • ½ el kaneel
  • Scheutje melk (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kneed de boter met de bloem en beide suikers goed door elkaar tot je een deegbal hebt
  3. Doe de geraspte appel en kaneel in de kom en kneed alles nogmaals goed door elkaar
  4. Vet een boterkoek vorm of andere lage taartvorm in met wat boter
  5. Verdeel het deeg over de vorm
  6. Bestrijk eventueel het deeg met wat melk (dan krijgt de koek een mooi bruin korstje)
  7. Zet 25 minuten in de oven
  8. Haal dan uit de oven en laat helemaal afkoelen
  9. Snij dan in punten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-boterkoek-met-appel/