Een heerlijk gezond gerecht waarbij de rijst van bloemkool een koolhydraat vrije versie is van gewone rijst. Uiteraard kun je ook gewone rijst gebruiken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 gram bloemkoolrijst
400 gram kipfilet
2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
2 gele paprika’s, in blokjes gesneden
4 kleine rode uien, gesnipperd
3 a 4 el rode curry pasta (proef eerst met 3 el)
200 gram taugé
1 blik kokosmelk
1 el vissaus
Sap van halve limoen
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of wok
Snij de kip in kleine stukjes
Roerbak de kip enkele minuten totdat alle kanten bruin gebakken zijn
Haal de kip uit de pan en zet apart
Giet nog een scheutje olijfolie in de pan
Roerbak de uien en paprika enkele minuten
Voeg de rode curry pasta toe en schep alles goed door elkaar
Bak dit mengsel 1 minuut
Voeg de kip weer toe en schep alles goed door elkaar
Giet de kokosmelk, vissaus en limoensap in de pan en roer alles door elkaar
Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen
Voeg dan de taugé toe en kook deze nog 2 minuten mee
Bak de bloemkoolrijst 2 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan
Serveer de bloemkoolrijst in vier kommen met daar boven op de curry
Bestrooi het gerecht met de lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-met-kip-en-paprika/