Recept Rode curry met kip en paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk gezond gerecht waarbij de rijst van bloemkool een koolhydraat vrije versie is van gewone rijst. Uiteraard kun je ook gewone rijst gebruiken.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 gele paprika’s, in blokjes gesneden
  • 4 kleine rode uien, gesnipperd
  • 3 a 4 el rode curry pasta (proef eerst met 3 el)
  • 200 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • Sap van halve limoen
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of wok
  2. Snij de kip in kleine stukjes
  3. Roerbak de kip enkele minuten totdat alle kanten bruin gebakken zijn
  4. Haal de kip uit de pan en zet apart
  5. Giet nog een scheutje olijfolie in de pan
  6. Roerbak de uien en paprika enkele minuten
  7. Voeg de rode curry pasta toe en schep alles goed door elkaar
  8. Bak dit mengsel 1 minuut
  9. Voeg de kip weer toe en schep alles goed door elkaar
  10. Giet de kokosmelk, vissaus en limoensap in de pan en roer alles door elkaar
  11. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen
  12. Voeg dan de taugé toe en kook deze nog 2 minuten mee
  13. Bak de bloemkoolrijst 2 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan
  14. Serveer de bloemkoolrijst in vier kommen met daar boven op de curry
  15. Bestrooi het gerecht met de lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-met-kip-en-paprika/