Recept Japanse miso ramen soep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke verwarmende soep met veel groenten en magere kip. Je kunt ook andere noedels gebruiken als je die in huis hebt.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1.5 liter kippenbouillon (van 1 blokje)
  • 3 el rode miso pasta
  • 1 tl sambal
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm geschilde gember, fijngehakt
  • 1 el sesamzaadjes, fijngemalen
  • 300 gram kipfilet
  • 2 el sake
  • 1 el sojasaus
  • 1 paksoi, in stukken van 1.5 cm gesneden
  • 200 gram taugé
  • 2 x 90 gram ramen noedels (AH)
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 el sesamolie
  • 4 eieren, 8 minuten gekookt
Bereidingswijze
  1. Verhit 1 el sesamolie in een soeppan
  2. Fruit hierin de sjalot, knoflook en gember twee minuten in tot de geuren vrijkomen
  3. Voeg dan de sambal en de miso pasta toe en roer alles door elkaar
  4. Laat op laag vuur twee minuten smoren
  5. Voeg dan de bouillon, sake en sojasaus toe
  6. Roer alles goed door elkaar tot de miso is opgelost
  7. Breng dit aan de kook en zet het vuur dan uit
  8. Leg de kipfilet in de soep en pocheer de kip met deksel op de pan 30 minuten
  9. Haal de kip dan uit de soep en trek met je handen uit elkaar in kleine stukjes
  10. Doe de kip weer in de pan
  11. Verhit in een koekenpan de andere el sesamolie
  12. Roerbak de paksoi 2 minuten tot het groen is geslonken
  13. Blancheer de taugé in kokend water ongeveer 1 a 2 minuten en giet af
  14. Kook de ramen noedels in 4 a 5 minuten gaar en giet af
  15. Spoel ze na met koud water en giet wederom af
  16. Verdeel de noedels over 4 diepe borden of kommen
  17. Schep daarop de kip uit de pan
  18. Verdeel de stukken paksoi en de taugé over de kommen of borden
  19. Giet de bouillon erbij
  20. Leg op elk bord of kom een zachtgekookt ei
  21. Bestrooi als laatste met de rode peper en bosui
  22. Zet de overige bouillon op tafel voor wie zijn portie aan wilt vullen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-japanse-miso-ramen-soep/