Recept Japanse miso ramen soep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
- 1.5 liter kippenbouillon (van 1 blokje)
- 3 el rode miso pasta
- 1 tl sambal
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 cm geschilde gember, fijngehakt
- 1 el sesamzaadjes, fijngemalen
- 300 gram kipfilet
- 2 el sake
- 1 el sojasaus
- 1 paksoi, in stukken van 1.5 cm gesneden
- 200 gram taugé
- 2 x 90 gram ramen noedels (AH)
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 2 el sesamolie
- 4 eieren, 8 minuten gekookt
- Verhit 1 el sesamolie in een soeppan
- Fruit hierin de sjalot, knoflook en gember twee minuten in tot de geuren vrijkomen
- Voeg dan de sambal en de miso pasta toe en roer alles door elkaar
- Laat op laag vuur twee minuten smoren
- Voeg dan de bouillon, sake en sojasaus toe
- Roer alles goed door elkaar tot de miso is opgelost
- Breng dit aan de kook en zet het vuur dan uit
- Leg de kipfilet in de soep en pocheer de kip met deksel op de pan 30 minuten
- Haal de kip dan uit de soep en trek met je handen uit elkaar in kleine stukjes
- Doe de kip weer in de pan
- Verhit in een koekenpan de andere el sesamolie
- Roerbak de paksoi 2 minuten tot het groen is geslonken
- Blancheer de taugé in kokend water ongeveer 1 a 2 minuten en giet af
- Kook de ramen noedels in 4 a 5 minuten gaar en giet af
- Spoel ze na met koud water en giet wederom af
- Verdeel de noedels over 4 diepe borden of kommen
- Schep daarop de kip uit de pan
- Verdeel de stukken paksoi en de taugé over de kommen of borden
- Giet de bouillon erbij
- Leg op elk bord of kom een zachtgekookt ei
- Bestrooi als laatste met de rode peper en bosui
- Zet de overige bouillon op tafel voor wie zijn portie aan wilt vullen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-japanse-miso-ramen-soep/
3.5.3226