Recept Vietnamese Bahn bao
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 2
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 ml melk
- 75 gram suiker
- 300 gram rundergehakt
- 2 eieren
- Scheutje limoensap
- 2 el vissaus
- 1 el chilipoeder
- 50 gram champignons
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotjes
- Los de suiker op in de melk
- Voeg het toe aan het zelfrijzend bakmeel en kneed tot een soepel plakkerige deeg
- Leg het deeg in een kom en dek af met een natte theedoek
- Laat op een warme plaats circa een uur rusten
- Kook de eieren in 8 minuten hard
- Giet af en dompel ze in koud water
- Pel daarna de schil af van de eieren en snijd elk ei in vier stukken
- Hak de teen knoflook fijn
- Snijd de sjalotjes fijn
- Giet wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook even aan
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Snijd de champignons heel fijn
- Voeg toe en bak nog 2 minuten mee
- Voeg de vissaus, limoensap, chilipeper en gemalen zwarte peper toe
- Bestuif je aanrecht met bloem
- Verdeel het deeg in 8 balletjes
- Rol een balletje met behulp van een deegroller uit tot een ronde lap van circa 10/15 cm omvang
- Leg â…› deel van het gehakt op de deeglap
- Leg een kwart stuk ei op het gehakt
- Vouw het deeg dicht tot een mooie bal
- Keer om en leg met de vouwnaden op een stuk bakpapier
- Maak zo ook de andere 7 bapao's
- Stoom de bapao's in een stoommand in 20 minuten gaar
- Serveer met chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/keuken/vietnamese-recepten/recept-vietnamese-bahn-bao/
3.5.3226