Koolhydraatarm recept Vietnamese loempiabowl
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke koolhydaatarme maaltijd vol groenten en barstensvol smaak. Lekker met chilisaus en eventueel noedels (dan alleen niet meer koolhydraatarm).
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte wortel
  • 300 gram in dunne repen gesneden rode kool
  • 300 gram in repen gesneden witte kool
  • 5 cm gember, geschild en fijn gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 gram taugé
  • 5 el sojasaus
  • 5 el vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
Bereidingswijze
  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote diepe pan of wok
  2. Fruit de ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg dan het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul
  4. Voeg dan de wortel, rode kool en witte kool toe en schep alles op matig vuur 3 a 5 minuten goed door elkaar
  5. Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en sesamolie toe
  6. Schep wederom goed door elkaar
  7. Voeg als laatste de taugé toe en schep nogmaals alles door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
  8. Zet vuur laag en laat alles nog paar minuten doorgaren
  9. Verdeel het mengsel over vier kommen of diepe borden
  10. Garneer met de lente-ui
  11. Serveer met chilisaus en eventueel gekookte noedels (dan is het alleen niet meer koolhydraatarm)
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/koolhydraatarm-recept-vietnamese-loempiabowl/