Tex-mex burger
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
- 1 ui
- 4 rode pepers
- 500 gram tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el worcestersaus
- 200 gram rietsuiker
- 1.5 dl rode wijnazijn
- 800 gram rundergehakt
- 2 el oregano
- 2 el komijn
- 1 rode ui gesnipperd
- Peper
- Zout
- Cheddarkaas
- 1 avocado in plakjes
- 12 mooie slabladeren
- 4 broodjes naar keuze
- Tortillachips
- Pureer de tomaten, rode pepers, ui en knoflook in de keukenmachine tot een zacht mengsel
- Giet het mengsel in een pan
- Voeg de worcestersaus, suiker, rode wijnazijn en 2 tl zout toe
- Breng aan de kook
- Draai dan het vuur laag en laat 40 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt
- Laat volledig afkoelen
- Bewaar in een gesteriliseerde pot
- Meng alle kruiden met het gehakt in een kom tot een egale bal
- Vorm daar vier burgers van
- Zet 30 minuten in de koelkast met deksel of aluminiumfolie op de kom
- Verhit een grilpan op hoog vuur
- Vet de burgers in met olie
- Gril ze 5 minuten per kant
- Laat daarna nog paar minuten rusten onder folie
- Gril de opengesneden broodjes ongeveer 1 minuut in het bakvet van de burgers
- Leg op op elk broodje wat blaadjes sla en fijngesneden avocado
- Daarop de burger
- Leg een plak cheddarkaas op de burger
- Daarover de saus en top af met de bovenkant van het broodje
- Serveer met extra saus en tortillachips
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tex-mex-burger/
3.5.3208