Tex-mex burger
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een burger zoals deze bedoelt is. Met verse producten en rundergehakt van de slager. Deze burger is lekker met de zelf gemaakte zoetige chilisaus.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Chilisaus
  • 1 ui
  • 4 rode pepers
  • 500 gram tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el worcestersaus
  • 200 gram rietsuiker
  • 1.5 dl rode wijnazijn
Burger
  • 800 gram rundergehakt
  • 2 el oregano
  • 2 el komijn
  • 1 rode ui gesnipperd
  • Peper
  • Zout
  • Cheddarkaas
  • 1 avocado in plakjes
  • 12 mooie slabladeren
  • 4 broodjes naar keuze
  • Tortillachips
Bereidingswijze
Chilisaus
  1. Pureer de tomaten, rode pepers, ui en knoflook in de keukenmachine tot een zacht mengsel
  2. Giet het mengsel in een pan
  3. Voeg de worcestersaus, suiker, rode wijnazijn en 2 tl zout toe
  4. Breng aan de kook
  5. Draai dan het vuur laag en laat 40 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt
  6. Laat volledig afkoelen
  7. Bewaar in een gesteriliseerde pot
Burger
  1. Meng alle kruiden met het gehakt in een kom tot een egale bal
  2. Vorm daar vier burgers van
  3. Zet 30 minuten in de koelkast met deksel of aluminiumfolie op de kom
  4. Verhit een grilpan op hoog vuur
  5. Vet de burgers in met olie
  6. Gril ze 5 minuten per kant
  7. Laat daarna nog paar minuten rusten onder folie
  8. Gril de opengesneden broodjes ongeveer 1 minuut in het bakvet van de burgers
  9. Leg op op elk broodje wat blaadjes sla en fijngesneden avocado
  10. Daarop de burger
  11. Leg een plak cheddarkaas op de burger
  12. Daarover de saus en top af met de bovenkant van het broodje
  13. Serveer met extra saus en tortillachips
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tex-mex-burger/