Mijn Indische achtergrond komt weer even naar boven als ik smul van deze makreel met boemboe, paksoi en rode peper. Afgetopt met mijn favoeriet van pinda's en kokos (seroendeng).
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
1 kleine tomaat
1 rode peper in ringen gesneden
6 amandelen
1 ui gesnipperd
2 cm verse gember fijngesneden
1 stengel sereh fijngesneden
1 tl kunyit (kurkoma)
1 el olijfolie
1 tl zout
2 makreelfilets
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden
Vouw 2 stukken bakpapier tot bakjes
Zet de bakjes op een bakplaat
Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes
Stop de tomaat, rode peper, noten, gemberwortel, sereh, ui, kunyit, olie en zout in een keukenmachine of vijzel en meng tot een smeuïg mengsel
Bestrijk de makreel royaal met de kruidenpasta en leg ze in de bakjes van bakpapier
Bak de vis 15 minuten in het midden van de oven gaar
Lekker met roergebakken paksoi
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/makreel-met-boemboe-paksoi-en-seroendeng/