Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Mijn Indische achtergrond komt weer even naar boven als ik smul van deze makreel met boemboe, paksoi en rode peper. Afgetopt met mijn favoeriet van pinda's en kokos (seroendeng).
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kleine tomaat
  • 1 rode peper in ringen gesneden
  • 6 amandelen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 cm verse gember fijngesneden
  • 1 stengel sereh fijngesneden
  • 1 tl kunyit (kurkoma)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 makreelfilets
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Vouw 2 stukken bakpapier tot bakjes
  3. Zet de bakjes op een bakplaat
  4. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes
  5. Stop de tomaat, rode peper, noten, gemberwortel, sereh, ui, kunyit, olie en zout in een keukenmachine of vijzel en meng tot een smeuïg mengsel
  6. Bestrijk de makreel royaal met de kruidenpasta en leg ze in de bakjes van bakpapier
  7. Bak de vis 15 minuten in het midden van de oven gaar
  8. Lekker met roergebakken paksoi
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/makreel-met-boemboe-paksoi-en-seroendeng/