Parmezaankaasbakjes met carppacio
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De Italiaanse carpaccio kent iedereen, maar deze variant is nieuw. Waar normaal het dungesneden vlees de ondergrond vormt is het nu een bakje van parmezaan.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • Een groot stuk Parmezaanse kaas
  • Gesneden carpaccio
  • Rucola
  • Geroosterde walnoten of pijnboompitten
  • Balsamico azijn
  • Bakpapier
  • Twee op elkaar aansluitende bakjes
  • Magnetronbestendige schaal
Bereidingswijze
  1. Leg een groot stuk bakpapier op de schaal
  2. Rasp de kaas fijn
  3. Leg de kaas op het bakpapier in een cirkel
  4. Zorg dat de cirkel anderhalve centimeter groter is dan de bovenkant van je bakje
  5. Zet de schaal met de kaas circa 1,5 minuut in de magnetron tot de kaas begint te bubbelen en bruin wordt
  6. Zet ondertussen een bord klaar met een van de bakjes omgekeerd erop
  7. Haal het bakpapier met kaas uit de magnetron en vouw het onmiddelijk over het bakje
  8. Duw met je vingers voorzichtig tegen de randen aan en plaats het tweede bakje over het met de bakpapier en kaas beklede bakje
  9. Druk de bakjes voorzichtig tegen elkaar aan
  10. Haal het tweede bakje er af als het kaasmengsel na circa 2 minuten is afgekoeld
  11. Haal dan voorzichtig het bakpapier van de kaas
  12. Verwijder dan wederom heel voorzichtig de kaasbowl van je bakje
  13. Je kunt ze bewaren in een plastic box tot wel vijf dagen
  14. Vul de bowls met carpaccio en de noten en sla
  15. Sprenkel er wat balsamico azijn over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/parmezaankaasbakjes-met-carppacio/