De Italiaanse carpaccio kent iedereen, maar deze variant is nieuw. Waar normaal het dungesneden vlees de ondergrond vormt is het nu een bakje van parmezaan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Een groot stuk Parmezaanse kaas
Gesneden carpaccio
Rucola
Geroosterde walnoten of pijnboompitten
Balsamico azijn
Bakpapier
Twee op elkaar aansluitende bakjes
Magnetronbestendige schaal
Bereidingswijze
Leg een groot stuk bakpapier op de schaal
Rasp de kaas fijn
Leg de kaas op het bakpapier in een cirkel
Zorg dat de cirkel anderhalve centimeter groter is dan de bovenkant van je bakje
Zet de schaal met de kaas circa 1,5 minuut in de magnetron tot de kaas begint te bubbelen en bruin wordt
Zet ondertussen een bord klaar met een van de bakjes omgekeerd erop
Haal het bakpapier met kaas uit de magnetron en vouw het onmiddelijk over het bakje
Duw met je vingers voorzichtig tegen de randen aan en plaats het tweede bakje over het met de bakpapier en kaas beklede bakje
Druk de bakjes voorzichtig tegen elkaar aan
Haal het tweede bakje er af als het kaasmengsel na circa 2 minuten is afgekoeld
Haal dan voorzichtig het bakpapier van de kaas
Verwijder dan wederom heel voorzichtig de kaasbowl van je bakje
Je kunt ze bewaren in een plastic box tot wel vijf dagen
Vul de bowls met carpaccio en de noten en sla
Sprenkel er wat balsamico azijn over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/parmezaankaasbakjes-met-carppacio/