Bramencake
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Warme cake met bramen.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 doosje diepvriesbramen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 170 graden
  2. Zorg dat allen ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  3. Meng de boter met de suiker en vanillesuiker tot egale massa
  4. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed met een mixer
  5. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen
  6. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je blijft mixen
  7. Als je een mooi egaal beslag hebt voeg je de bramen toe
  8. Vet een cakevorm in met boter en stort het beslag in de vorm
  9. Zet een uur in de oven
  10. Haal de cake eruit als een schone satéprikker er schoon uitkomt
  11. Laat afkoelen in de vorm en stort dan op een plank
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/bramencake/