Bapao
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 1 zakje gist
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 375 gram patentbloem
- 175 gram lauwwarm water
- 1 fijngesnipperd uitje
- 250 gram kipfilet
- 1 lenteui
- Hoisinsaus
- Chilisaus
- Roer de gist door het water in een grote kom en voeg vervolgens de suiker en de olie toe.
- Roer door tot alles goed is gemengd en voeg het natte mengsel bij de bloem.
- Kneed vervolgens het deeg tot een stevige bal en leg deze terug in de kom.
- Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoeken laat het deeg circa drie uur rijzen.
- Fruit de ui in een koekenpan en bak hierin de kipfilet lekker knapperig bruin.
- Pluk de kipfilet uit elkaar en verdeel in twee delen.
- Laat de vulling volledig afkoelen en meng dan door het ene deel hoisinsaus naar smaak en door het andere deel de chilisaus.
- Schep goed door elkaar.
- Vorm balletjes van het bapaodeeg en rol deze uit tot een rondje plak.
- Schep de vulling in het midden van het deeg en vouw de broodjes goed dicht.
- Stoom de bapao in een stoommand boven een pan met zacht kokend water in 20 minuten klaar.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bapao/
3.5.3208