Bapao
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een broodje bapao lekker gevuld met je eigen creatie, waarom niet.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 zakje gist
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 375 gram patentbloem
  • 175 gram lauwwarm water
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 250 gram kipfilet
  • 1 lenteui
  • Hoisinsaus
  • Chilisaus
Bereidingswijze
  1. Roer de gist door het water in een grote kom en voeg vervolgens de suiker en de olie toe.
  2. Roer door tot alles goed is gemengd en voeg het natte mengsel bij de bloem.
  3. Kneed vervolgens het deeg tot een stevige bal en leg deze terug in de kom.
  4. Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoeken laat het deeg circa drie uur rijzen.
  5. Fruit de ui in een koekenpan en bak hierin de kipfilet lekker knapperig bruin.
  6. Pluk de kipfilet uit elkaar en verdeel in twee delen.
  7. Laat de vulling volledig afkoelen en meng dan door het ene deel hoisinsaus naar smaak en door het andere deel de chilisaus.
  8. Schep goed door elkaar.
  9. Vorm balletjes van het bapaodeeg en rol deze uit tot een rondje plak.
  10. Schep de vulling in het midden van het deeg en vouw de broodjes goed dicht.
  11. Stoom de bapao in een stoommand boven een pan met zacht kokend water in 20 minuten klaar.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bapao/