GGD met maskers
Oud huisgenootje was op bezoek dus er werden weer heel wat herinneringen opgehaald. Wij woonden back in the days namelijk in een nogal ranzig studentenhuis boven een vishandel. Maar die vishandel ging failliet waarop vervolgens de vriezers genadeloos werden opgehaald. De vis bleef echter op de vloer achter terwijl de temperatuurmeter buiten dertig graden aantikte. Ik zal niet in details treden, maar je begrijpt vast de gevolgen van deze idiote actie. Pas na vijf dagen kwam de GGD met maskers om de boel op te ruimen. En dat waren er vijf dagen teveel. Alles, maar dan ook alles stonk naar verrotte vis. Mijn kledingkast dus ook. Op straat keken mensen mij met opgetrokken neus na. Je snapt… pretty embarassing. Onze huisbaas beloofde ons een etentje als we de boel schoonmaakten. Hele flessen onverdunde chloor smeten we tegen de muren. In een straal van drie kilometer werd je stoned van de chemicaliën. Toch is die vislucht nooit helemaal weggegaan. Niemand had die avond tijdens het beloofde etentje nog zin in vis. We bestelden de seizoensfavoriet asperges met ham en ei. Kan nog tot eind juni, dus geniet er nog even van. En wie na dit verhaal nog zin heeft in vis, ook lekker met een stukje zalm.
- 500 gram geschilde witte asperges
- 2 eieren
- 400 gram gerookte achterham
- Gezouten boter
- Eventueel gekookte krieltjes
- Zet een hoge (asperge) pan vol water op het vuur en breng aan de kook
- Zet de asperges met hun kopjes naar boven in de pan
- Kook de asperges tien minuten
- Zet dan het vuur uit en laat nog twintig minuten nagaren
- Kook de krieltjes in laag water met zout in twintig minuten gaar
- Kook de eieren in circa zes minuten halfzacht of als je liever een hard gekookt ei wilt in acht tot tien minuten.
- Laat schrikken in koud water
- Smelt in een steelpan ongeveer 100 gram gezouten boter
- Giet de boter in een sauskan
- Leg de asperges op een bord en daarbij de ham en het ei
- Serveer met de krieltjes en de botersaus
Geef een reactie