Reistip
Vandaag krijgen jullie van mij een tip. Zij die van plan zijn een dezer dagen naar Cuba af te reizen, vergeet dan niet een peper en zout stelletje mee te nemen. Voor mij kwam dit advies te laat en at dus drie weken smaakloos eten. Nou ja, de kreeft in botersaus was nog wel te nassen, maar voor de rest… Zwarte bonen met rijst met een flauwe visfilet ernaast die het verdiende om in ieder geval bestrooid te worden met wat zout en peper. Meneer wilde nog wel eens een uitstapje maken naar zwarte bonen met rijst en een varkenslap, maar ook bij dit beestje ontbrak elke vorm van smaak. Soms als je echt geluk had stond er een verdwaald flesje Tabasco op tafel. Die was dan ook standaard leeg als wij de maaltijd soldaat hadden gemaakt. Maar om de Latino keuken toch niet helemaal te verloochenen, hierbij een recept voor een smaakvolle mojo (saus). Heerlijk bij biefstuk of kip, of in de combi quinoa en mojo, zoals ik het maakte. Vinden ook die Cubanen vast lekker.
- 2 biefstukken
- 1½ rode pepers, grof gehakt
- Sap van 2 limoenen
- Sap van ½ sinaasappel
- 70 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl zeezout
- Doe de pepers, knoflook, zout, oregano in een vijzel en stamp tot gladde pasta
- Verhit de olijfolie in een pannetje en giet de kokende olie over de pasta
- Roer tot alle geuren vrijkomen en laat 10 minuten staan
- Roer er dan met een garde de citrussappen door
- Voeg peper naar smaak toe
- Leg de biefstukken in een schaal en giet de helft van de marinade erover
- Dek de schaal af
- Laat 30 minuten intrekken
- Verhit een grillpan en gril de biefstukken naar keuze rare, medium of well done
- Serveer het vlees bij de rest van de mojo en geef er tomaten, avocado en ui bij
Geef een reactie