Smokkelen met de kruidentuin
Heel Holland is in de ban van de kruidentuin. Was het vroeger nog Heel Holland bakt, anno 2015 is dat alweer zo last season. Als je niet tenminste 1 petieterig bakje met kruiden in je vensterbank hebt staan, loop je echt hopeloos achter. Nu ben ik niet echt geboren met groene vingers, maar sinds mijn plaatselijke supermarkt kruidentuintjes uitdeelt, kwam ik er niet meer onderuit. Ik bedoel maar, als die kids van vier jaar oud het kunnen, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn. Pfff, daar vergiste ik mij lelijk in. Ik zette alle bakjes braaf in de plastic bak die je er voor 1.50 bij kon kopen (zo’n muts ben ik ja) en begoot ze trouw elke dag met water. Ongeveer de helft ontkiemde. Geen aubergines en prei voor mij dit jaar, want die bakjes bleven angstvallig leeg. Bij het verpotten bleef er van de dille niks over en ook de spinazie gooide de handdoek in de ring. Nou ja, ik geef het nog een paar weken de tijd en smokkelde vandaag met bieslook uit het koelvak voor deze Chinese rijstrolletjes met eend en mandarijn.
- 1 eendenborstfilet
- 3 mandarijnen
- Bieslook
- 4 el hoisinsaus
- 2 el mandarijnsap
- Rijstvellen
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie
- Kerf de eendenborstfilet kruislings in met scherp mes
- Bak 7 minuten op de velkant
- Draai om en bak nog ⅚ minuten
- Laat rusten onder aluminiumfolie
- Snijd dan in repen van 1 bij 3 cm
- Pel 2 mandarijnen en leg de partjes in een kommetje
- Pers een mandarijn uit en voeg daar de hoisinsaus aan toe
- Roer door tot gladde massa
- Week een rijstvel in lauw water en leg op een schone theedoek
- Leg 3 stukjes eend plus wat sprietjes bieslook en drie mandarijnen op het vel en rol op
- Ga door met het rollen van de rijstrollen tot alle eend op is
Geef een reactie