Wild zwijn, maar dan anders
Mijn vrienden weten het wel, maar voor de newbies onder ons, licht ik het nogmaals toe. Ik eet namelijk geen varkensvlees. “Nou en tutje”, hoor ik jullie nu denken… “Moet je toch lekker zelf weten!” We eten allemaal wel iets uit principe niet of gewoon omdat we de kont tegen de kribbe gooien en lekker eigenwijs willen zijn. En over dat eigenwijs zijn gesproken, daar wringt nou juist de schoen. Voorbeeld: tijdens een etentje bij een vriendin moest ik de hamblokjes uit de macaroni halen, want ze was even vergeten dat deze liefelijke roze blokjes toch echt tot het varkensras behoren. “Maar ach, dan haal je ze er toch gewoon uit.” Of toen ik in een restaurant een stuk wild zwijn voor mijn neus kreeg, terwijl ik toch echt had aangegeven dat ik geen varkensvlees eet. “Maar mevrouw, dit is geen varkensvlees hoor, maar wild zwijn.” Je begrijpt dat deze toko geen lang leven beschoren was. Ik lust het gewoon niet, het is geen principekwestie, ik ben niet eigenwijs, nee, voor mij geen worstjes, karbonaadjes of spareribs. Maar omdat mijn grote liefde M wel af en toe een geroosterde worst kan waarderen, heb ik hem verleid met chipolataworstjes met balsamicoazijn. En geheel volgens de door mij bedachte SSS methode. Snel, Simpel en Slank.
- 12 chipolata (runder) worstjes
- 1 groot pak cherrytomaatjes gehalveerd
- 4 rode uien in ringen gesneden
- 4 tenen knoflook gesnipperd (mag natuurlijk ook meer of minder)
- Parmezaanse kaas
- Balsamico azijn
- Ciabatta brood (afbak of vers dat maakt niet uit)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een grote ovenschaal in en leg daarin de ui, knoflook en de worstjes.
- Zet de schaal dertig minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Voeg na een half uur de gehalveerde tomaten toe en een flinke scheut balsamico azijn en meng het door de worstjes en uien-knoflookmengsel.
- Laat nog 15 minuten garen.
- Snijdt ondertussen de ciabatta in twaalf sneetjes en sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Plaats de sneetjes naast de ovenschaal en laat ze krokant worden.
- Tijd om de schaal en de crostini’s uit de oven te halen en op te dienen.
- Maak het af met geraspte Parmezaanse kaas.
Geef een reactie