Klamme tent
Leukerds! Hoe is het met jullie? Zijn jullie lekker vakantie aan het vieren of net als ik gewoon saai aan het werk? De mister en ik zijn er qua vakantiebestemming nog niet helemaal uit. We willen niet teveel geld uitgeven, dus een verre reis zit er niet in. Toch maar weer eens k(r)amperen in Frankrijk? Lekker old school met tent en luchtbed de route du soleil afzakken en met de toiletrol over de camping flaneren. Of toch via zo’n aanbieding ergens in een appartementje aan de Italiaanse kust. Klinkt mij stiekem beter in de oren. We zien het allemaal wel. Bij slecht weer wordt er sowieso geen haring in de grond geslagen. Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om dan in die klamme tent te bivakkeren. Nu nog even genieten van de luxe keuken thuis. Voordat campingvoer de dagelijkse kost is. Hierbij mijn recept voor entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen.
- 2 entrecotes
- 300 gram wortelen
- 1 knoflook
- Half bosje peterselie
- Klein handje basilicumblaadjes
- Half blikje ansjovisfilets op olie
- 1 el kappertjes
- 2 tenen knoflook, gepeld
- ½ rode ui, gepeld
- 1 tl zachte mosterd
- Sap van een kwart citroen
- 1 tl rodewijnazijn
- Extra vierge olijfolie
- Gooi alle ingrediënten voor de salsa, samen met een scheutje olijfolie in de staafmixer en pureer tot een gladde, groene saus.
- Rooster 300 gram wortelen in olijfolie op 200 graden circa 40 minuten in de oven
- Rooster een gehalveerde knoflook met olie ingesmeerd en de gesneden kant naar boven mee
- Gril twee entrecotes op de bbq of in de grillpan rose of medium
- Leg de wortelen op een bord met de entrecote er naast
- Lepel er de salsa over.
Geef een reactie