Ik ga op verrassingsreis en neem mee… (deel 1)
Dat ik lieve vrienden heb dat wist ik al wel. En vandaag ga ik jullie vertellen waarom. Ik heb namelijk van mijn vriendin en haar wederhelft een verrassingsreis gekregen. Samen met deze lieve schatten gaan M en ik een lang weekend weg. Het irritante is echter wel dat de bestemming top secret is. En als er iets is waar ik niet tegen kan, is dat het wel (En dat weten zij maar al te goed). Op slinkse manieren probeer ik te achterhalen wat ze geregeld hebben. Bikini of regenjas? Handbagage of hutkoffer? Mini toiletverpakkingen of mijn vertrouwde grote fles shampoo? Zelf vond ik die laatste erg slim bedacht. Je mag in het vliegtuig immers niet meer dan 100 ml aan vloeistoffen meenemen in je handbagage. Helaas! Ook hier trapten zij niet in. Ik moest het maar gewoon afwachten. Spanje of Duitsland? Of toch de Griekse eilanden? Mochten zij inderdaad een retourtje Griekenland geboekt hebben dan ga ik zeker deze Garides Sakanagi bestellen. Oftewel: garnalen in tomatensaus met feta uit de oven. Lekker als mezze, maar met stokbrood en een frisse groene salade ook geschikt als hoofdgerecht. Kali orexi!
Ps: stay tuned voor verrassingsreis deel 2
- 500 gram gepelde grote garnalen (ik gebruikte cocktailgarnalen)
- 1 blik gepelde tomaten op sap
- 3 verse tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 100 gram feta
- 1 tl chilipoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el oregano
- 1 tl suiker
- Peper
- Zout
- Stokbrood
- 200 gram gemengde sla
- Scheutje olijfolie
- Scheutje azijn
- Verhit de oven op 200 graden
- Leg de verse tomaten in een kom met kokend water en laat ze 5 minuten staan
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn
- Smoor 5 minuten zachtjes glazig
- Haal de tomaten uit de kom met water en trek het velletje eraf en snijd in stukken
- Voeg de stukken tomaat samen met het blik gepelde tomaten toe bij de ui/knoflook in de pan
- Roer goed door
- Laat 5 minuten pruttelen
- Pureer dan met een staafmixer tot je een egale saus hebt
- Voeg de oregano, zout, chilipoeder, peper en suiker toe
- Roer wederom goed door
- Proef of je saus goed op smaak is
- Kook de garnalen in een bodempje water 2 minuten gaar
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 eetlepels van het vocht toe aan de tomatensaus
- Roer weer goed door
- Leg de garnalen in een ovenvaste schaal
- Giet de saus er over heen
- Verkruimel de feta over de schaal
- Zet 15 minuten in de oven
- De saus moet borrelen als je de schaal uit de oven haalt
- Strooi er als laatste de peterselie overheen
- Serveer met stokbrood en een groene salade besprenkeld met wat azijn en olijfolie
Geef een reactie