Tijd voor iets nieuws
We hebben dit jaar absoluut geboft met het mooie weer. Hele zomeravonden heb ik in de tuin gezeten terwijl de bbq overuren draaide. Heel lekker en gezellig allemaal, maar nu de herfst weer voor de deur staat en de kipspiezen en shaslicks hebben plaatsgemaakt voor de pepernoten, wordt het tijd voor iets nieuws. Helemaal klaar voor het afscheid van die lekkere bbq rookgeur was ik stiekem nog niet dus maakte ik warm gerookte zalmfilets. Dit kun je doen in een speciaal daarvoor bestemde rookoven, maar je kunt ook gewoon een diepe pan met deksel gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een theezakje, echt waar! Fröbel zelf een constructie in elkaar of volg onderstaand stappenplan om zelf te roken in de pan. Ik maakte zalm, maar elke vis will do. Rook ze!
- 2 zalmfilets met vel
- 100 gram spruitjes
- 10 cherrytomaatjes
- 1 rode ui in ringen
- handje hazelnoten
- Leg een groot dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op de bodem van een wok Scheur het theezakje open en strooi samen met de oregano, de rijst, de komijn, de kardemom, de korianderzaden en knoflook op de folie
- Dek de wok af met een deksel en zet op middelhoog vuur tot er rook ontstaat
- Bestrijk de zalmfilets met olie
- Plaats een ingevet rekje (bijvoorbeeld van de magnetron) met de zalm in de wok en laat 8 minuten roken
- Verwarm olijfolie in een bakpan bak de gerookte zalmfilet op de velkant 1 a 2 minuten knapperig
- Lekker met geroerbakte spruitjes, tomaat en ui en een crunch van hazelnoot
Geef een reactie