Saus dilemma
Heb jij ze al gelezen de zogenaamde dinsdag dilemma’s? Op dilemmaopdinsdag.nl vind je elke dinsdag, wat niet geheel onlogisch is gezien de naam van de website, de meest bizarre levensvragen waar je een keuze uit moet maken. Voorbeeld: Of je avondeten bestaat elke dag uit bloembollen of er geldt elke avond een avondklok alleen voor jou (20.00). Wat dacht je van deze: Of je hebt krabbenscharen in plaats van armen of je kunt alleen maar zijwaarts lopen.
Dan ga ik toch liever elke dag om 20.00 zijwaarts naar huis in plaats van elke avond bloembollen eten met krabbenscharen. Wat zou jij doen als ik zou vragen of je liever nooit meer hartig eet of nooit meer zoet, nooit meer vlees of nooit meer vis of – laatste – nooit meer thee of nooit meer koffie? De vraag van vandaag was of ik zin had in rode of in een gele paprikasaus. Weg met die keuzestress, ik maakte ze gewoon allebei. Lekker deze kabeljauw met paprikasaus, maar als jij gekozen hebt voor vlees, fine by me!
- 2 gele paprika's
- 2 rode paprika's
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 600 ml groentebouillon
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 200 gram kabeljauw
- Zet twee steelpannen op het vuur en smoor in elke steelpan 1 sjalotje en 1 teen knoflook in olijfolie zacht in 5 minuten
- Voeg dan in de ene pan de rode paprika's toe en in de andere pan de gele paprika's
- Laat nog enkele minuten smoren
- Voeg dan 300 ml bouillon aan de ene pan toe en 300 ml bouillon aan de andere pan
- Voeg zout, peper naar smaak toe
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan zacht en kook 15/20 minuten tot de paprika's zacht zijn
- Pureer eerst de gele paprika's met de staafmixer
- Spoel goed om
- Pureer dan de rode paprika's
- Duw de gele paprikasaus door een zeef tot je een egale soep hebt
- Spoel weer goed om
- Duw nu de rode paprikasaus door de zeef
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet er 100 ml witte wijn bij
- Peper en zout naar smaak over de vis strooien
- Bak 15 minuten in de oven
- Schenk beide sauzen tegelijkertijd in een diep bord
- Leg de vis er op
Geef een reactie