Funny mummy
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij is een vakantie ook een culinaire ontdekkingstocht. Sappige tomaten en romige buffelmozzarella In Italië, kakelverse oesters in Frankrijk, sissende faijita’s in Mexico en loeihete curry’s in Thailand, been there done that. In Egypte echter, was ik de weg kwijt. Op deze reis, van noord naar zuid, werden mijn smaakpapillen onaangenaam geteisterd. Taaie stukken droog brood vol zand, slappe friet en tonijnprut uit blik. En geen lekker koud biertje om het mee weg te spoelen. Je begrijpt, het kommetje rijst en de cola light waren die drie weken mijn beste vrienden. De laatste dagen echter, vertoefden we in een welbekende toeristenfuik waar we hoopten dat het eten van een hoger niveau zou zijn. We togen dan ook vol goede moed naar restaurant ‘The Funny Mummy’. Ik vermoed dat het eerder een vorm van ziekelijke humor is, want bij de eerste hap van mijn wrap, stuitte ik op een kakkerlak die als soort van verrassing naar buiten kroop. Ik was er klaar mee. Toen M daarna ook nog met de buikloop op bed lag (wie eet er nu gorgonzolasaus in Egypte…ik bedoel maar…), werd het tijd om naar huis te gaan. Toch is een smakelijke Egyptische maaltijd geen utopie. Met een blik kikkererwten en een pot tahin maak je in een handomdraai onderstaand recept. Is die mummy toch nog funny.
- 400 gram kipfilet in stukken gesneden
- 1 blikje kikkererwten uitgelekt
- 2 kleine uien in stukjes gesneden
- 3 tenen gehakte knoflook
- 400 ml Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- sap van een citroen
- 1 el komijn
- 1 el paprikapoeder of chilipoeder
- 100 gram pijnboompitten
- peper
- zout
- flinke hand peterselie
- olijfolie
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Doe in een kommetje en zet apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan.
- Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
- Voeg de paprika- of chilipoeder, de kikkererwten en de komijn toe.
- Roer goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Draai het vuur uit.
- Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap.
- Meng het mengsel met de kip en roer weer goed door.
- Strooi de pijnboompitten en de peterselie erover heen.
- Lekker met platbrood of als je dat niet kunt krijgen een Turks brood.
Chantal
Jouw recept lijkt me lekker, maar die wrap met kakkerlak… :-s. Getsie :-).
Yvette Jaarsma
Haha, nee, dat beest wil je echt niet in je wrap vinden. Snel maken dit gerecht, echt lekker!