Een geluk bij een ongeluk
Als ik weer eens gegrinnik van mijn liefde hoor, kijkt hij vast en zeker naar 9gag op zijn telefoon. Deze site toont foto’s die mensen hebben nagemaakt, die niet en dan ook echt niet, lijken op het origineel. Voorbeeld: je ziet een prachtige foto van zelfgemaakte Koekiemonster koekjes op een culinaire website. Dat kan ik ook, denk je dan nog in een vlaag van enthousiasme. Vol goede moed ga je aan de slag. Helaas, de koekjes lijken in de verste verte niet op Koekiemonster. Misschien alleen als je er heel lang en heel scheel naar kijkt. Gelukkig kun je er wel om lachen en plaats je een foto van de mislukte koekjes samen met het origineel op 9gag. Kunnen wij ons er ook om verkneukelen. Want bij ons gebeurt dat tenslotte nooit…
Deze kip in ketjapsaus was eigenlijk ook een ongelukje. Ik wilde kip in zoet/zuur maken, maar schoot uit met de ketjapfles. Dus change of plans. Ik paste het gerecht aan en dat bleek een gouden greep. Heerlijk met verse ananas en rijst. Wok er voor de vitaminen wat groenten zoals paprika, ui, taugé, champignons, witte kool en sugar snaps bij. Gaat vast lukken! En anders zie ik je wel op 9gag.
Deze kiprecepten zijn ook makkelijk te maken en zorgen niet voor verrassingen in de keuken. Maak bijvoorbeeld paprika met kip en komijnekaas of kippenvleugels met honing en sojasaus.
- 600 gram kipfilet
- 500 gram ananasblokjes
- 60 ml witte wijn azijn
- 60 ml ketjap manis
- 60 ml sojasaus
- 1 el water
- 1 el maizena
- 3 el honing
- Zwarte peper
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de kipfilet in blokjes
- Los de maizena op in het water
- Verwarm het maizenapapje met de honing, azijn, ketjap, sojasaus langzaam in een steelpan tot het kookpunt
- Laat 5 minuten zachtjes koken
- Zet het vuur uit en laat de saus afkoelen
- Leg de kip met de ananas in een ovenschaal
- Giet de saus over de kip en ananas
- Hussel goed door elkaar
- Zet 20 minuten in de oven en schep halverwege nog een keer om
- Haal uit de oven en bestrooi met de lente-ui
- Serveer met gewokte groenten, rijst of noedels en kroepoek
Geef een reactie