UFO
Op een gewone woensdagavond ontplofte er ineens een social media bom in midden-Nederland. Boven Utrecht zou er een UVO gesignaleerd zijn. De NASA was nog net niet gealarmeerd zullen we maar zeggen. Maar goed ook, want het bleek uiteindelijk om een lichtshow van de Holland Opera te gaan die midden in een natuurgebied een voorstelling gaf. Toevallig had ik kaartjes voor de avond erna, dus vriendin en ik met hoge verwachtingen op weg. Aangezien we twee uur in de buitenlucht moesten bivakkeren aten we van te voren deze mediterrane lamsburgers voor een goed gevulde maag. Gewapend met winterjas en deken trotseerden wij daarna de wildernis om vervolgens op de VIP bank te belanden. Was denk ik niet helemaal de bedoeling, maar onder het mom van you only live once, gewoon met een stalen gezicht plaats nemen. Prachtige voorstelling hoor, maar na mate het einde in zicht kwam had ik nog geen lichteffectje gezien. Wat nou UVO’s. Opeens was daar een grote vlam en tevens het eind van de show. Vriendin en ik keken elkaar wat beteuterd aan. Was dat nou zo spannend? Gelukkig is het bij deze lamsburger met mozzarella en tomaat wel what you see is what you get. Eet ze!
- 375 gram lamsgehakt
- 1.5 el gedroogde oregano
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 3 uitgelekte ansjovisfilets in stukjes gesneden
- Peper
- Zout
- 1 bol mozzarella in plakken
- 2 tomaten in vieren gesneden
- Handje vol verse basilicum
- Olijfolie
- Rucola (optioneel)
- Handvol gerookte bacon (optioneel)
- Handvol pompoenpitten (optioneel)
- Meng in een kom het lamsgehakt, oregano, peper, zout en de ansjovis en ui tot een egaal mengsel
- Vorm er twee burgers van
- Zet minimaal een half uur in de koelkast
- Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de burgers ⅘ minuten per kant
- Laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
- Verhit de grill in de oven
- Leg de tomatenpartjes in een schaal en besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over
- Grill de tomaten in enkele minuten gaar (ze moeten een beetje een bruin korstje krijgen)
- Smeer een stukje ciabatta in met olijfolie en geperste knoflook
- Grill ook even in de oven tot dat het brood knapperig is
- Leg op een bord
- Leg de burger op de ciabatta
- Daarop de mozzarella en de tomaat
- Maak het af met enkele blaadjes verse basilicum
- Optioneel met een salade van ruccola en gebakken gerookte bacon met pompoenpitten met daarover een goede olijfolie als dressing
Geef een reactie