Vette hap
Loempia’s… Ik durf te wedden dat jullie allemaal wel eens zo’n lekkere kleffe afhaalknaller naar binnen geschoven hebben. En daar hoef je je echt niet voor te schamen. Ik genoot er altijd ontzettend van. Papje maken van ketjap en sambal voor erbij en gaan met die banaan. Of in dit geval, loempia. Ik heb tot nu toe de frituurpan weten af te weren in huize CurlsCulinair dus mijn variant van de loempia moest gebakken worden in de oven. Loempiavellen koop je diepgevroren bij de toko of goed gesorteerde supermarkt. Ik maakte Loempia’s met garnaal, ei, kool, ui, peper en champignons. Natuurlijk kun je naar hartenlust variëren met ingrediënten naar jouw keuze. Wat dacht je van kip en taugé of gehakt met chilisaus zoals de Vietnamese neef? Of voor de vega’s een loempia met alleen maar groenten en tofu. Drie kwartier de oven in en smullen maar. Ik moet je wel eerlijk bekennen dat de gefrituurde versie toch stiekem meer een echte loempia is. Zal ik dan toch maar overstag gaan en zo’n vetbak aanschaffen? Ik hoor M de auto al starten dus hij is in elk geval voor. En ik vrees dat het in dit geval 1-0 is voor de tegenpartij.
- 12 loempiavellen
- 200 gram garnalen
- 1.5 spitskool of witte kool
- 1 rode peper
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 1 lente-ui
- 2 eieren
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- Sambal
- Ketjap
- Laat de vellen ontdooien
- Kluts 1 ei in een kom
- Snijd de garnalen, kool, champignons, rode peper, ui, en lente ui klein
- Verhit een scheut olijfolie in een wok
- Roerbak alles een paar minuten
- Voeg het andere ei toe en roer door het garnalen/groentenmengsel
- Voeg de sojasaus en vissaus toe
- Proef of alles goed op smaak is
- Leg twee loempiavellen op elkaar in een ruit op je werkblad
- Leg ⅙ van de vulling iets onder het midden van de ruit
- Vouw de onderste punt over de vulling heen en begin dan met rollen
- Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol verder op tot je een mooie rol hebt.
- Kwast de hele rol in met het losgeklopte ei
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Maak er op deze manier nog 5
- Verwarm de oven op 170 graden
- Zet de loempia's 45 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn
- Serveer met ketjap en sambal
Geef een reactie