Voluptueuze rondingen
Ik kijk graag naar kookprogramma’s op de tv. Masterchef, Born2Cook, Heel Holland bakt en Nigella Bites. Ik weet het de laatste is een beetje een golden oldie, maar zelfs de herhalingen zijn nog leuk om naar te kijken. Ook de mister kijkt graag mee, maar dat kan ook door Nigella’s voluptueuze rondingen komen. Hoe dan ook, ze kookt lekker daar in haar eigen keuken vol moderne apparatuur en een provisiekast waar een klein land een week van kan eten. Aangestoken door haar enthousiasme kocht ik via Marktplaats haar kookboek met Italiaanse recepten. En daar stuitte ik op deze pizza gemaakt van gehakt. De meatzza. Ja, wie deze woordgrap bedacht heeft is zeer creatief bezig geweest daar in de bovenkamer. Anyways, in plaats van een koolhydraatrijke bodem heb je nu een bodem van gehakt. Ik vond het een veredeld stuk gehaktbrood, but who cares. Noemen we het toch gewoon een meatloafzza.
- 500 gram rundergehakt
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 3 el havermout
- 3 el verse gehakte peterselie
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 teen knoflook, gepeld
- Zout
- Peper
- 1 blik tomatenstukjes, uitgelekt
- Olijfolie
- 1 el gedroogde oregano
- 1 bol mozzarella in plakken
- Verse basilicum
- Verhit de oven tot 220 graden
- Meng in een grote kom het gehakt met de Parmezaanse kaas, havermout, peterselie en de eieren.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe samen met peper en zout naar smaak
- Nog even doorkneden
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop het gehaktmengsel
- Vorm er een pizzabodem van met je handen
- Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de tomaten hebt gedrukt
- Meng de tomaten met 1 theelepel olijfolie, oregano en zout en peper
- Smeer dit mengsel met behulp van de bolle kant van een lepel over je gehaktbodem
- Leg daarop de mozzarella en bak de meazza nu 20/25 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat 5 minuten staan
Geef een reactie