Citrus riekende keuken
Op een dag besloot ik dat het tijd werd om eens zelf sinaasappel/mandarijn marmelade te maken. Mijn potje uit de supermarkt was leeg dus een mooi excuus om zelf de keuken in te gaan. Ik kocht 1 kilo sinaasappels en mandarijnen en 1 kilo geleisuiker en kookte dat in 1 liter water. Dat houdt dus in dat ik aan het eind van de middag in een naar Citrus riekende keuken en met 3 kilo marmelade in mijn handen stond. Waar ging ik dat laten? Ik weet wel wat M het komende jaar op z’n bammetjes krijgt. Maar aangezien er ook nog wat op tafel moest die avond maakte ik een makkelijke paprikasaus van geroosterde paprika’s. Lekker met een gebakken biefstukje en frisse salade.
- 2 rode paprika's
- 100 ml slagroom
- 1 rode of gewone ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 4 biefstuk
- Verwarm de oven op 200 graden
- Halveer de paprika's en haal zaadlijsten eruit
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 30 minuten in de oven
- Haal ze met een tang uit de oven en stop ze in een plastic zak
- Laat afkoelen
- Snipper de ui en pers de knoflooktenen uit
- Haal het vel van de paprika's en snijd ze in stukken
- Verhit de olijfolie in een koekenpan
- Voeg paprika, ui en knoflook toe en bak 3 minuten op hoog vuur
- Voeg 1 minuut het paprikapoeder mee
- Voeg de slagroom toe en breng aan de kook
- Laat dan 10 minuten zachtjes koken
- Haal uit de pan en giet het mengsel in een maatbeker
- Pureer met een staafmixer tot egale saus
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Bak de biefstukken naar wens in een grilpan
Geef een reactie