Grotere cupmaat
“Everything you see, I owe it to spaghetti”, was het bekende antwoord van Sophia Loren toen er gevraagd werd naar haar weelderige vormen. Dat zal allemaal wel best, maar dat gaat voor ons gewone stervelingen toch niet op. Anno 2015 is het eten van een lekker bord koolhydraten namelijk een echte no go. Maar wie weet heeft miss Loren wel de gouden tip voor een wulpse taille. Vanavond dus maar effe een bord pasta wegkanen. Ik waande me een ware figurant in de Bertolli reclame toen ik lustig in mijn pastapan aan het roeren was. Ha, bij het bereiden alleen al nam mijn cupmaat met een halve centimeter toe. Ik bakte er een malse biefstuk bij en serveerde de pasta met een champignonsaus. Weelderig en wulps.
- 400 gram verse pasta
- 4 kogelbiefstukken
- 1 beker creme fraiche (125 dl)
- 1 ui gesnipperd
- 200 ml groentenbouillon
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 50 gram boter
- Peterselie
- Zout
- Peper
- Verhit de boter in een koekenpan
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat drie minuten smoren
- Voeg dan de champignons toe
- Bak omscheppend twee minuten
- Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar
- Giet de bouillon erbij en mix alles tot een roux (basis voor saus)
- Laat nog vijf minuten pruttelen
- Schep de crème fraiche erbij en roer wederom goed door
- Verwarm nog enkele minuten
- Bestrooi met zout, peper en peterselie naar smaak
- Kook de pasta
- Grill of bak de biefstukken en snijd ze in plakken
- Serveer de pasta met de saus en de in plakken gesneden biefstuk
Geef een reactie