Kinderlijk eenvoudig
Er zijn soms van die gerechten die kinderlijk eenvoudig zijn en tegelijkertijd heerlijk smaken. Neem nu deze salade met zalm. Ik denk dat als je de stopwatch aanzet, je dit gerecht in vijf minuten op tafel kunt zetten.
Rauwe andijvie kennen we allemaal natuurlijk wel als het hoofdingrediënt van de bekende andijviestampot. Je kunt andijvie echter ook heel goed als vervanger voor sla gebruiken. Seroendeng is een mengsel van kokos en pinda’s en geven de salade een lekkere bite.
De zalm wil je niet doorbakken hebben aangezien het hier om een salade gaat, maar hey, als jij dat prefereert dan bak je ‘m gewoon een paar minuutjes langer.
Tenslotte leg je alles op een bord en klaar ben je. Simpel, snel en gezond. Je kunt er kroepoek bij serveren en wat extra seroendeng voor de liefhebber.
- 2 zalmfilets
- 200 gram taugé
- 200 gram gesneden andijvie
- 2 el seroendeng
- 4 el lichte sojasaus
- Olijfolie
- Blancheer de taugé 1 minuut in kokend water en giet af
- Verhit een scheut olijfolie in een keukenpan en bak de zalm 2 minuten aan elke kant
- Verdeel de andijvie over twee borden
- Verdeel de taugé in twee porties en leg op de andijvie
- Strooi er de seroendeng over heen
- Besprenkel de salades met elk twee eetlepels sojasaus
- Leg de zalm op de salade
- Lekker met kroepoek
Geef een reactie