Jessica Simpson – Deel 1
Ken je deze legendarische uitspraak van de Amerikaanse zangeres en actrice Jessica Simpson nog? Voor wie het geheugen effe opgefrist moet worden hierbij: Jessica: I don’t eat buffalo. Vriendin: It’s not buffalo, you idiot! Oh my god… Jessica: It’s not? Vriendin: No, it’s chicken! Jessica: Well, why do they call it buffalo wings?
Je snapt dat deze dame niet bepaald vooraan stond toen het intelligentiegen werd uitgedeeld. Zij stond namelijk in een andere rij. De kippenvleugels worden trouwens buffalo wings genoemd naar hun plaats van oorsprong: het plaatsje Buffalo in de staat New York. Kijk maar effe op Wikipedia als je meer wilt weten. Daar is deze site tenslotte voor. De term buffalo is echter zo populair geworden dat het nu ook gebruikt wordt om een bepaalde smaak aan te duiden. Denk aan buffalo saus, buffalo popcorn en buffalo bloemkool.
Naar dat laatste gerecht was ik wel heel nieuwsgierig. Is ook ideaal als je vegetariërs te eten krijgt. De originele buffalo style kippenvleugels worden vaak geserveerd met een blauwe kaas dip. Zo dus ook deze bloemkool variant. Zou Jessica Simpson weten dat blauwe kaas niet echt blauw is? Ik wil het antwoord eigenlijk niet weten…
- 1 flinke bloemkool, in roosjes gesneden
- 100 gram bloem
- 200 ml water
- 2 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el kipkruiden
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels hot chilisaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram blauwe kaas
- 125 ml zure room
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de bloem met het water en de paprika, knoflook, kipkruiden en zout en peper tot een glad beslag
- Voeg de bloemkool toe en roer door tot alle bloemkool volledig is bedekt door het beslag
- Verdeel de roosjes over de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken
- Bak 25 minuten
- Meng de chilisaus met de olijfolie in een grote kom
- Voeg hier de gebakken bloemkoolroosjes aan toe en meng goed door elkaar
- Verdeel de bloemkool opnieuw over de bakplaat en bak nog eens 25 minuten
- Prak de kaas fijn met een vork
- Meng met de zure room en de yoghurt
Geef een reactie