Niks spannends
Ondanks dat ik de leukste bijbaan van de wereld heb, het schrijven van deze blog, zijn er wel eens dagen waarin er niks spannends gebeurd. Maar ja, de blog moet toch gevuld worden, anders vind mijn liefde de hond in de pot. Ok, nu kan ik natuurlijk schrijven over mijn fietstocht van tweeënhalf uur waarbij ik minstens ook tweeënhalf uur van moest bijkomen. Of dat ik naar een levensmiddelenmarkt ging, maar dat dit een aanfluiting bleek te zijn. En dat ik daarom wijntjes op het terras heb gedronken als vloeibaar alternatief. Of dat ik avonden te laat naar bed ga vanwege een serieuze Netflix Girlmore Girls verslaving. Maar of jullie daar nu op zitten te wachten.
Dan maar schrijven over dit gerecht. Deze entrecote is gemarineerd met gemalen koffie en dat smaakt verrassend goed. Een beetje aards kun je het ook wel omschrijven. Lekker met het zoet van de wortel/koolrabi puree. Geef er een bak frietjes met mayo bij. Zo staat er vandaag toch nog een gerecht op tafel.
- 2 entrecotes (circa 150 gram per stuk)
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 el gemalen koffie
- 3 el olijfolie
- 400 gram koolrabi (ik kocht een zak voorgesneden koolrabi)
- 200 gram winterwortel, in stukken gesneden
- 1 tl mosterd
- Peper
- Zout
- Doe de chilipoeder, venkelzaad, koffie en olijfolie in een vijzel en stamp fijn tot marinade
- Wrijf de entrecotes in met elk de helft van de marinade
- Marineer afgedekt twee uur in de koelkast
- Laat daarna 20 minuten op kamertemperatuur komen
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Grill de entrecotes circa 1.5 minuut per kant (ligt aan de dikte) tot medium rare
- Wil je medium gebakken vlees dan gril je de entrecotes 30 seconden langer per kant
- Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
- Kook de wortelen en koolrabi in een kleine laag water (de groenten moeten net onderstaan) in 25 minuten gaar
- Giet af en pureer met een staafmixer tot puree
- Voeg de mosterd toe en peper en zout naar smaak
- Roer door de puree
Geef een reactie