Heilige drie-eenheid pizza, pasta en patat op Zand 2016
Het strand van Almere veranderd ieder jaar aan het einde van augustus in een kolkend zandfestijn. Nederlandse artiesten vertonen hun zangcapaciteiten terwijl het plebs in bikini en zwembroek massaal aan het bier gaat. En dan heb ik het nog niet eens over inwendige consumptie. Het gooien met bier begint ongeveer als Guus Meeuwis zijn repertoire inzet en iedereen zich weer even in het studentenleven waant. Maar ach, als het gezelschap goed is en de zon schijnt, zijn dat kleine futiliteiten. Dat geldt eveneens voor het eten. Aan de 200 gram groenten en twee stuks fruit zul je die dag niet komen. Pizza, pasta en patat zijn de heilige drie eenheid voor die avond. Maar ook daarvoor geldt, lekker van genieten, las je de dag erna wel weer een verantwoorde maaltijd in. Dan is deze gegratineerde vis met boontjes en geroosterde krieltjes uitermate geschikt. Maak er een frisse salade bij en jouw gezonde maaltijd is compleet.
- 4 kabeljauwfilets
- 100 gram geraspte oude kaas
- Handvol walnoten
- 2 el oregano
- 200 ml kookroom
- 1 ei
- 600 gram sperziebonen
- 500 gram krieltjes
- 2 el olijfolie
- Zout
- Sla naar keuze
- Dressing naar keuze
- Verwarm de oven op 200 graden
- Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
- Verdeel de olijfolie over de krieltjes en maal er een flinke snuf zout overheen
- Meng alles goed zodat alle krieltjes voorzien zijn van een laagje olie
- Zet 60 minuten in de oven
- Zet na 40 minuten de vis erbij
- Dep de vis droog met keukenpapier
- Leg de vis in een ovenschaal
- Stamp de walnoten fijn in een vijzel of hak ze fijn met een keukenmes
- Meng de kaas met de walnoten en de oregano
- Leg op elke kabeljauwfilet ¼ van het kaas/walnotenmengsel
- Meng de kookroom met het ei en klop door elkaar
- Giet dan in de ovenschaal om de vis heen
- Zet 20 minuten in de oven
- Haal dan de aardappels eruit en dek af met aluminiumfolie
- Zet de vis nog een paar minuten onder de gril voor een mooi bruin korstje
- Kook de sperziebonen in 4 minuten gaar
- Giet af en zet weg tot gebruik
- Doe de sla in een kom en meng aan met de dressing naar keuze
- Zet vier borden klaar
- Leg op elk bord een kabeljauwfilet
- Leg er wat aardappels, sperziebonen en sla bij
- Zet de rest van de sperziebonen, aardappels en sla op tafel
johanna
was heerlijk
Yvette Jaarsma
Hoi Johanna! Wat ontzettend leuk om te horen! Blijf mooie recepten maken en eet ze lekker! Ik hoor graag als je weer wat gekookt hebt! Groetjes, Yvette