Vul je eigen pita
Wanneer je boodschappen doet bij een geweldige groenteboer of goed gesorteerde speciaalzaak word je toch gelijk enthousiast? Hetzelfde geldt voor de Aziatische toko of een Italiaanse delicatessenzaak. Als ik daar binnen stap raak ik altijd ontzettend geïnspireerd door het ruime aanbod van producten die nergens anders te krijgen zijn.
Ik sla altijd hier mijn ‘speciale’ boodschappen in om de rest vervolgens bij de supermarkt te scoren. Het is dan ook handig om wat basisingrediënten van goede kwaliteit in huis te hebben zodat je te allen tijden een heerlijke maaltijd op tafel zet.
Investeer daarom in een goede olijfolie, verschillende soorten azijn en romige boerenboter. Ook uien en knoflook zijn onmisbaar in mijn keuken. Net zoals diverse soorten kaas en yoghurt. Mocht je dan onverwacht beters krijgen dan kun je altijd iets in elkaar draaien. Neem nu onderstaand gerecht. Geef iedereen wat pitabroodjes en laat ze deze zelf aan tafel vullen met lekkers. Maak de hummus zelf of koop kant en klaar in de supermarkt of bij een Marokkaanse speciaalzaak.
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 el ras al hanout kruiden
- 1 blik artisjokken
- 5 rode uien
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 75 gram feta, in kleine blokjes gesneden
- 200 gram hummus
- 1 komkommer
- 100 gram dikke yoghurt of kwark
- 8 pitabroodjes
- Olijfolie
- Meng het gehakt met de ras el hanout kruiden, ei, knoflook en 2 fijngehakte uien
- Draai er gehaktballetjes zo groot als een pingpongbal van
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en braad de gehaktballen in circa 8 minuten rondom bruin en gaar
- Rooster de pitabroodjes volgens de verpakking in de oven
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes
- Meng deze plakjes met de yoghurt of kwark
- Maal er wat peper naar smaak overheen
- Snij de overige drie uien in ringen en bak in een scheut olijfolie al omscheppend zacht en gaar en leg ze in een kom
- Doe de artisjokken in een kom
- Doe de hummus in een kom
- Doe de feta in een kom
- Leg op elk bord twee pitabroodjes en wat gehaktballen en serveer met de overige ingrediënten
Geef een reactie