Avontuur in Londen
Jullie hebben mijn blog over mijn Adele avontuur vast al gelezen. Vier dagen lang maakte ik met een aantal vrienden de Britse hoofdstad onveilig en bezochten wij het allerlaatste concert van de zangeres.
Uiteraard zagen we nog veel meer van Londen, alhoewel dat ons er niet makkelijk op werd gemaakt. Uber taxi’s die niet kwamen opdagen, bussen die uitvielen, overvolle metro’s, vliegtuig vertragingen en tickets die niet werkten waardoor de toegangspoorten dicht bleven. Je kon die dagen wel stellen dat transport niet direct onze beste vriend was daar in Londen.
We lieten ons echter mooi niet kisten en bezochten de Tate Modern, de Borough foodmarket en vergaapten ons aan streetart in de trendy wijk Shoreditch. Ook dronken we pintjes in de pub, wijntjes in knusse restaurants en koffie in hipster koffietentjes.
Helaas is er altijd een tijd van komen en een tijd van gaan. Na vier dagen door Londen te hebben gezworven wachtte Easyjet ons weer op. Uiteraard weer met een uur vertraging, maar dat waren we inmiddels wel gewend.
Geïnspireerd op de hotdogs die veelvuldig op de bezochte foodmarket verkrijgbaar waren, bedacht ik dit gerecht. Deze hotdogs hebben een Mexicaanse twist en smaken heerlijk met de frisse ananassalsa. Lekker als makkelijke maaltijd mocht de NS weer eens vertraging hebben of als je voor de zoveelste keer vast staat in de file.
- 4 runderworsten
- Klontje boter
- 4 el chilisaus
- 4 harde witte puntbroodjes
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- 2 avocado's
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el limoensap
- Peper
- Zout
- 300 gram ananas
- 3 tomaten
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- Half bosje koriander
- 2 el limoensap
- Verhit de boter in een braadpan
- Bak op middel-hoog vuur in 1 minuut de runderworsten rondom bruin
- Laat de worstjes vervolgens nog 15 minuten op laag vuur verder garen
- Prak de avocado's fijn en meng met de yoghurt en limoensap
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Snijd de ananas in kleine blokjes
- Versnipper de uien
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn
- Hak de koriander fijn
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom en voeg ook het limoensap toe
- Hussel alles goed door elkaar
- Snijd de bovenkant van de broodjes open en vul ze met de avocadospread
- Stop in ieder broodje een worst
- Bestrijk elke hotdog met een lepel chilisaus
- Lepel er wat van de salsa op en bestrooi met koriander
- Zet de rest van de salsa op tafel en serveer met tortillachips en een Mexicaans biertje
Geef een reactie