Het hele jaar door goed
De Sint is weer in het land en dat betekent dat je weer naar hartenlust kunt snaaien. Taai taai, borstplaat, kruidnoten en natuurlijk hoort de chocoladeletter ook in dit rijtje thuis. Nu weet ik wel dat al deze zoetigheden al maanden in de supermarkt liggen. Je kon dus al lang het glazuur van je tanden eten, maar ik heb een principe. Pas als de Sint zijn eerste schreden in Nederland heeft gezet, gaat bij mij de zak met kruidnoten open.
Ik vind het gewoon van de zotte dat er eind augustus al marsepeinen varkentjes en chocolade kikkers in de winkel liggen. De oliebollenkraam spotte ik ook al ergens midden in september. Dan heb je er toch nog helemaal geen zin in. Oliebollen eet ik op 31 december en niet in de nazomer wanneer ik de korte broek pas net in de kast gehangen heb.
Noem mij maar ouderwets of een pietlut, maar zo denk ik er nu eenmaal over. Het is voor de Sint toch ook niet leuk dat ie weg geconcurreerd wordt door de kerstman. Ik zie bijna geen etalage meer die zich richt op Sint en Piet. Wel op kerstbomen, kerstballen en kerststallen. Ik zag eind oktober al een kerstboom vol lichtjes in een huiskamer bij mij in de buurt te pronk staan. Dan ben je er in december toch al lang op uitgekeken?
Dit gerecht kun je in elk geval het hele jaar door eten. In de zomer doet deze lichte maaltijd het goed in de tuin en in de winter slankt hij je af na al die overdadige lekkernijen.
Wie zich niet al volgegeten heeft met allerlei snoepgoed, eet gebakken aardappels bij. Houdt het anders alleen bij broccoli.
- 2 kalfsschnitzels
- 25 gram boter, in blokjes
- 4 el olijfolie
- Sap en rasp van een halve citroen
- 1 bakje verse basilicum, in repen gesneden
- Peper
- Zout
- Meng de citroenrasp en sap met twee eetlepels olijfolie
- Leg de schnitzels minstens een uur in deze marinade
- Verhit dan de overige twee eetlepels olijfolie in een koekenpan
- Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken boven de kom (marinade heb je nodig)
- Braad het vlees 2 minuten per kant en leg dan op een bord onder aluminiumfolie
- Marinade door bakvet roeren in de pan en de boter en basilicum er vervolgens door heen roeren
- Verwarm de schnitzels nog 2 minuten mee
- Serveer de schnitzels met de basilicumjus
- Lekker met gebakken aardappels en broccoli of sperziebonen
Geef een reactie