Bodem van je portemonnee
Dit gerecht is ontstaan toen ik zag dat de kruidenkaas van de AH in de bonus was. Natuurlijk kun je de kipfilets ook vullen met Boursin of Paturain, maar na alle dure decemberdagen is een beetje op je centen letten wel zo prettig. Budgetwise koos ik daarom voor gerookt ontbijtspek in plaats van bacon of parmaham, scheelt zo een of twee euro per pak. Ok, de haricots verts zijn dan wel wat duurder, maar neem gewoon sperziebonen als vervanging. Dat geldt ook voor de aardappelpuree. Ik roosterde krieltjes in de oven en stampte ze grof tot puree, maar jij kunt ook een zak aardappels kopen en deze koken en met een beetje melk tot puree stampen. Gewoon doen wat jouw portemonnee toelaat.
- 2 kipfilets
- 6 plakjes gerookt bacon
- 2 el kruidenkaas
- 200 gram haricots verts
- 200 gram krieltjes
- Scheut melk
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
- Besprenkel met olijfolie en maal er ruim zout overheen
- Zet 45 minuten in de oven
- Leg de kipfilets tussen twee lagen plastic folie
- Rol met een deegroller over de kipfilet totdat ze 1.5 cm dik zijn
- Bestrijk elke kipfilet met 1 eetlepel kruidenkaas
- Leg twee keer drie plakjes ontbijtspek dakpansgewijs naast elkaar op een laag plastic folie
- Leg de kipfilet op het spek en rol met behulp van de folie op
- Vouw het pakket dicht als een soort toffee en leg minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
- Verwijder de folie en leg de kip in een ovenschaal
- Haal de krieltjes uit de oven en stamp ze grof tot puree
- Giet er een scheut melk bij om ze smeuïg te maken
- Doe de puree in een kom en dek af
- Zet de kipfilets 20 minuten in de oven
- Snij de uiteinden van de haricots verts eraf
- Kook ze in een laagje water in 4 minuten gaar en giet dan af
- Leg op elk bord wat aardappelpuree en haricots verts
- Snij de kipfilet in plakken en leg op de puree
Geef een reactie