Ouderwetse stapavond
Soms is een weekend zonder wederhelft ook wel eens lekker. Daarom boekte ik samen met drie vriendinnen via Airbnb een weekendje weg in de Domstad. Dat we bij aankomst een tweepersoonsbed en een luchtbed maat twijfelaar aantroffen mocht de pret niet drukken. Gelukkig stond er ook een enorme witte leren bank in de kamer, dus daar kon ook op gecrasht worden. We dronken wijn, aten kaasjes en werden nostalgisch, een reguliere vrijdagavond dus.
Op zaterdag echter moest er gedanst worden. De Winkel van Sinkel lonkte ons met hun maandelijkse 80/90/00 avond dus onze spandex outfits konden weer uit de kast. Alle klassiekers kwamen voorbij. En passant wilde een negentienjarige lieverd de volgende ochtend wel een beschuitje met mij eten. Je begrijpt dat dit feest niet door ging. Naast het feit dat mijn eigen mister dit ontbijtfestijn niet erg zal waarderen, ga ik echt niet op date met iemand die niet eens zijn eigen drank mag kopen bij de Albert Heijn. Om half vijf lag ik met pijn in mijn voeten van het dansen op het luchtbed. Studentikozer kon het niet worden. Voldaan gingen we zondag terug naar ons eigen bed. Op maandag moest er immers weer gewerkt worden.
Deze kip caprese is geschikt voor ieder budget of je nu student bent of deel uitmaakt van het werkende leven. De ingrediënten kun je namelijk bij elke supermarkt kopen. Het enige wat je nodig hebt is mozzarella, tomaat, kip en een aubergine en pesto. Lekker met een groene salade en knapperig stokbrood of gebakken krieltjes.
- 4 kipfilets
- 2 bollen mozzarella
- 4 tomaten
- 2 aubergines
- Pesto (pot of zelfgemaakt)
- Zout
- Peper
- 2 el oregano
- Olijfolie
- 30 gram basilicum
- 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 30 gram cashewnoten
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Doe de kipfilets met peper, zout, oregano en 2 eetlepels olijfolie in een plastic zak en kneed goed door elkaar
- Laat circa twee uur intrekken in de koelkast
- Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kipfilets naast elkaar in de ovenschaal
- Zet 25 minuten in de oven
- Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
- Gril de plakken in een hete grillpan circa twee minuten aan beide zijden
- Houd ze warm onder aluminiumfolie
- Snijd de tomaten in dunne plakken
- Snijd de mozzarella in dunne plakken
- Haal de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
- Snijd de kipfilets doormidden
- Leg op een helft kipfilet een aubergine, een paar plakken tomaat en mozzarella
- Lepel wat pesto op de mozzarella
- Leg daar weer een plak aubergine op
- Leg de andere helft van de kipfilet daar bovenop
- Maak zo nog drie andere borden op
- Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
- Pureer met een staafmixer tot pesto
Geef een reactie