Oefening baart kunst
Van jongs af aan ben ik al in de keuken te vinden. Boterkoek bakken deed ik als kind al veel en graag. Later kwamen daar experimenten als kip/kerrie in brood en hartige taart met rookworst voor in de plaats. En voor wie zich het afvraagt… Het was beide een geslaagd experiment. Wie weet deel ik het nog wel eens met jullie op deze blog.
Ook van het lezen van kookboeken krijg ik niet genoeg. Ik heb er stapels van liggen. Uit eten is nog zo’n inspiratiebron. Als ik iets bijzonders proef dan sla ik dat op in mijn geheugen om het later thuis uit te werken tot een recept.
Een recept kan ook al kokend ontstaan door te (daar komt ie weer) experimenteren. Vind je dat te spannend of moeilijk zet dan eerst de smaken die je in je hoofd hebt op papier. Er zijn zoveel goede smaak combinaties te bedenken. De lekkerste zijn vaak het simpelst. Denk aan basilicum met tomaat. Verse munt en citroen.
Zoals met alles geldt ook hier: oefening baart kunst. Vertrouw op je smaak en neem de tijd om te proeven.
En als het een keer mis gaat is er ook geen man overboord. Dan weet je in elk geval dat je dit niet nog een keer gaat maken.
Deze smaakcombinatie van kipfilet met kruidenkaas is een gouden duo. En ook nog eens erg gemakkelijk te maken. Een plus een is twee!
Serveer met gebakken aardappels of krieltjes en gekookte worteltjes of broccoli.
- 2 kipfilets
- 2 el kruidenroomkaas
- 1 grote tomaat
- 1 rode ui
- 1 el broodkruim
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
- Snij de tomaat in dunne plakken en verdeel over de bodem van de schaal
- Snij de kip een paar keer diagonaal in zodat je inkepingen krijgt
- Leg de kipfilets op de tomaten in de schaal
- Snij de ui in kleine blokjes
- Meng de ui met de kruidenroomkaas
- Vul de inkepingen met het ui/kaasmengsel
- Smeer de rest lekker uit over de kip
- Strooi tenslotte het broodkruim over de kipfilets
- Zet 20 minuten in de oven
- Serveer met wortelpuree of broccoli en gebakken krieltjes
Geef een reactie