Meest veelzijdige stukje vlees
Kip staat bekend als het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt de kip namelijk ouderwets bakken en braden. De iets modernere kok haalt de grillpan uit de kast en grilt het kippetje krokant. Dan heb je nog de luxe koks die indruk willen maken met een gepocheerde kip in bouillon en uiteraard de luie koks die de kip in een ovenschaal leggen en de oven het werk laten doen. Ik heb alle varianten uitgeprobeerd. En ik vind ze allemaal lekker. Ligt er maar net aan wat voor een gerecht je gaat maken. In dit gerecht bereid ik de kip in de oven, maar wel met een leuke twist. De kip is namelijk verpakt in parmaham en gevuld met mozzerella. Door het gerecht in bakpapier als een soort van toffee te verpakken, droogt de kip niet uit en wordt de kip heerlijk mals. Ideaal om van te voren klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Als je dan ’s avonds thuis komt of als je eters krijgt, hoef je de kip alleen nog maar in de oven te schuiven. Daar houden we van toch! Doe ondertussen wat sla in een kom met wat komkommer en olijven en bak eventueel een aardappeltje voor erbij. En nog geen half uur later zit je zen aan tafel. Dit kan namelijk niet mislukken.
- 2 kipfilets
- 6 plakken parmaham
- 1 bol mozzerella
- 10 cherrytomaten
- 1 el gedroogde oregano
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg twee vellen bakpapier klaar
- Leg op elk vel drie plakken parmaham in de breedte
- Leg de kipfilet in de lengte op de ham
- Snij de mozzerella in zes plakken
- Leg op elke kipfilet drie plakken mozzerella
- Strooi er de oregano en wat peper overheen
- Vouw de parmaham over de kip en mozzerella
- Vouw het bakpapier dicht en maak van het pakket een soort van toffee door de uiteinden te draaien en leg de pakketjes in een grote ovenschaal
- Zet 25 minuten in de oven
- Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe
- Serveer de pakketjes met de geroosterde tomaten en een frisse groene salade en gebakken aardappels
Geef een reactie