Foodtrucks
Het was weer zover. Het foodtruck festivalseizoen barstte weer los. En als rasechte foodie wil je daar natuurlijk niets van missen. Dus dan kan het zomaar gebeuren dat je op de ene avond een Thaise salade met garnalen wegkaant op Trek festival in Utrecht en de andere avond geniet van een Dutch Weed burger in Amsterdam. Voor de mister is dit soort festiviteiten helemaal een walhalla. Hij hopt van de pulled pork burgertent naar de Duitse curryworst. En vooruit, een mega XL hamburger gaat er ook nog wel in. Het is tenslotte feest. Ja lieve lezers, foodfestivals zijn niet bepaald bevorderlijk voor de lijn. Tuurlijk kun je ook een gezonde fruitsmoothie wegslurpen of je wagen aan proteïnerijke meelwormen, maar zeg nu zelf, daar word je toch ook niet bepaald warm van. Maar aan al het goede komt een eind, dus vandaag maar wel effe wat groenten op het bord. Meiknolletjes zijn echte lentetoppers die een beetje friszuur smaken. Je kunt ze koken, pureren, bakken en zelfs rauw eten in bijvoorbeeld een salade. Ik besloot er een stamppot met rucola van te maken. Daarbij een sappig kwarteltje en mijn voedzame maaktijd was compleet. Gelukkig komen er nog zat leuke festivals onze kant op deze zomer. Zie ik je vast daar wel een keer. Je weet in ieder geval bij welke truck je mijn wederhelft kunt vinden.
- 2 kwartels
- 4 champignons, fijngehakt
- 1 handvol geraspte oude kaas
- Klontje boter a 25 gram
- 500 gram meiknollen
- 100 gram rucola
- Peper
- Zout
- Kook de meiknollen in ruim water in 30 minuten gaar en giet af
- Schil de knolletjes en pureer met een staafmixer tot puree
- Breng op smaak met zout en peper
- Voeg de rucola toe en schep door de puree
- Verwarm de oven op 220 graden
- Verdeel de fijngehakte champignons en de kaas in twee porties
- Vul de twee kwartels met de kaas en champignons
- Dicht de opening met een kleine satéprikker
- Leg ze in een ondiepe ovenschaal met de poten naar boven
- Verdeel de boter in blokjes over de kwartels
- Zet 20 minuten in de oven
- Haal de schaal dan uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
- Dien de kwartels op met de puree
Geef een reactie