Aan de bbq
Hebben jullie de Pinksterdagen ook weer overleefd? Of zijn jullie van verveling in de woonboulevard belandt? Ik kan me dat laatste bijna niet voorstellen, aangezien het zo prachtig weer was!
In huize CurlsCulinair is dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van de bbq. Voorheen hadden we zo’n sta-in-de-weg lompe grote bbq op gas die meer in de schuur aan het verroesten was dan dat ie gebruikt werd. Van vrienden kregen wij echter een mooie bbq die nog traditioneel met kolen gevoed moet worden. Meneer CurlsCulinair was helemaal enthousiast. Hij kocht nieuwe accessoires en wreef zich vergenoegend in de handen.
En zo kwam het dat wij avond aan avond in de geur van geroosterd vlees aan het eten waren. Het blijft toch echt een mannending, dat bbqen. Of doe ik hiermee de vrouwen onder ons tekort?
Ik was het echter op een gegeven moment wel zat en maakte deze gezonde rijst van bloemkool met gehakt schotel. Lekker veel groenten en zo gemaakt.
Ik zie dat het deze week nog prachtig weer blijft, dus mocht er even geen blog online komen dan weet je dat meneer CurlsCulinair aan het ‘koken’ is.
- 300 gram rundergehakt
- 2 rode uien, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 200 gram mais
- 400 gram bloemkool rijst (AH of Jumbo)
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl sambal
- 6 el (zoete) chilisaus
- 2 el honing
- 1 el limoensap
- Bak het gehakt rul in een wok of hoge hapjespan
- Voeg de uien en paprika en mais toe en schep goed door elkaar
- Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en schep wederom alles goed door elkaar
- Voeg nu de chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilisaus, limoensap, sambal en honing toe en schep deze ingrediënten door het gehakt/rijst mengsel
- Proef of er naar jou smaak meer limoensap, honing, sambal of chilisaus bij moet
- Laat het gerecht nu nog 10 minuten zachtjes garen zodat alle smaken met elkaar vermengd zijn
- Verdeel het dan vervolgens over 3 kommen
- Serveer er guacamole, tortillachips, geraspte kaas en zure room bij
Anja
Lekker recept. Ideaal om meer groenten binnen te krijgen. Ga ik vaker maken!
Groet, Anja
Yvette Jaarsma
Hoi Anja,
Leuk om te horen! Ik ben zelf ook dol op bloemkoolrijst. Zo gezond!
Groetjes, Yvette