<h2>Mosselen kunnen altijd</h2>
Mosselen zijn altijd een goed idee. En aangezien ze weer volop in de winkel verkrijgbaar zijn, besloot ik dat we die avond maar weer eens gingen mosselen.
Alleen wilde ik het eens anders aanpakken dan de geijkte bereidingswijze. Je kent die vast wel. Wortel, prei, scheutje wijn en koken maar die mosselen.
Been there, done that. Ik weet dat je mosselen ook op de bbq kunt bereiden*, maar aangezien het die dag goot van de regen was dat geen goed plan.
Toen viel mijn oog op het meest gebruikte voorwerp in de keuken. Nee, niet de magnetron natuurlijk. Gelijk ontkrachten die gedachte, daar warm ik alleen melk in op. Ok, en meneer Curls-Culinair sneakt er nog wel eens een stoommaaltijd in, maar dat terzijde.
Ik heb het natuurlijk over de oude vertrouwde oven. Huh, mosselen bereiden in de oven? Juist. Door de mosselen in een schaal te leggen en af te dekken met aluminiumfolie worden ze als het ware gestoomd.
Alleen duurt het jammer genoeg wel wat langer dan de traditionele bereiding in de pan.
Na een kwartier zaten die schelpen nog potdicht. Echter na twintig minuten opende twee gestoomde mosseltjes hun schelpen. En omdat goed voorbeeld goed doet volgen, zaten we na een half uur oventijd aan tafel.
Smaakte het beter? Ik vond het verrassend lekker. Alsof de smaak intenser was. Kan echter ook liggen aan het feit dat ik flink wat knoflook op de bodem van de schaal had gelegd. Enfin, missie geslaagd, de mosselen waren in mum van tijd verorberd.
Ik zou zeggen: probeer het eens een keer!
- 1 kilo mosselen
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Klein bakje cherrytomaten
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verdeel de olijfolie over een ruime ovenschaal
- Hussel daar de uien en knoflook doorheen
- Spoel de mosselen af onder koud water en gooi kapotte exemplaren weg
- Verdeel de mosselen over de ovenschaal
- Leg hier en daar een tomaatje tussen de mosselen
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet circa 25 a 30 minuten in de oven tot alle schelpen open zijn
- Lekker met een salade en stokbrood
Geef een reactie