• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

CurlsCulinair

Foodblog | kook, proef, eet en smul

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
  • Ingrediënten
    • Vlees
      • Gevogelte
        • Eend
        • Kalkoen
        • Kwartel
        • Piepkuiken
        • Struisvogelbiefstuk
      • Haas
      • Konijn
      • Lam
      • Rund
        • Biefstuk
        • Bresaola
        • Carpaccio
        • Chipolataworstjes
        • Entrecote
        • Kalf
          • Kalfssaucijsjes
          • Kalfsschnitzel
        • Ossenhaas
        • Ossenworst
        • Prime rib
        • Rookvlees
        • Rosbief
        • Runderlende
        • Rundergehakt
        • Runderriblappen
        • Runderworst
        • Sukadelappen
        • Tartaar
        • Worst
      • Varken
        • Bacon
        • Ham
        • Kotelet
        • Serranoham
    • Vis
      • Inktvis
      • Kaviaar
      • Schelp & Schaaldieren
        • Coquille
        • Garnaal
        • Kokkels
        • Mosselen
      • Tonijn
      • Witvis
        • Ansjovis
        • Bakkeljauw
        • Forel
        • Haring
        • Kabeljauw
        • Pangasius
        • Sardines
        • Schelvis
        • Scholfilets
        • Slibtong
        • Zeebaars
      • Zalm
      • Zeevruchten
    • Zuivel
      • Boter
        • Zeezoutboter
      • Ei
      • Kaas
        • Feta
        • Geitenkaas
        • Gorgonzola
        • Goudse kaas
        • Gruyère
        • Komijnekaas
        • Langres
        • Manchego
        • Mozzarella
        • Oude Kaas
        • Parmezaan
        • Roquefort
      • Room
        • Crème Fraiche
        • Monchou
        • Roomkaas
        • Slagroom
        • Zuivelspread
      • Yoghurt
        • Griekse Yoghurt
    • Groenten
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Groen
        • Andijvie
        • Bimi
        • Broccoli
        • Courgette
        • Little Gem
        • Selderij
        • Sla
        • Spinazie
        • Spruitjes
      • Kool
        • Bloemkool
        • Groene Kool
        • Witte Kool
        • Zuurkool
      • Mais
      • Meiknol
      • Peulvruchten
        • Doperwten
        • Kikkererwten
        • Kousenband
        • Limabonen
        • Peultjes
        • Sperziebonen
        • Sugarsnaps
        • Tuinbonen
      • Pompoen
      • Rood
        • Paprika
        • Puntpaprika
        • Rode Biet
        • Tomaat
      • Wortel
        • Mierikswortel
        • Winterpeen
      • Paddestoelen
        • Champignons
        • Portobello
        • Shiitake
      • Zoete Aardappel
    • Fruit
      • Appel
      • Banaan
      • Citrus
        • Citroen
        • Limoen
        • Mandarijn
        • Sinaasappel
      • Kokos
      • Lychees
      • Peer
      • Rode vrucht
        • Aardbei
        • Bosbes
        • Framboos
      • Steenvrucht
        • Abrikoos
        • Bramen
        • Dadels
        • Mango
        • Olijven
      • Vijgen
      • Watermeloen
    • Noten
      • Amandel
      • Cashewnoten
      • Hazelnoot
      • Pinda
      • Pistache
      • Walnoot
  • Keuken
    • Europees
      • Engelse recepten
      • Franse recepten
      • Griekse recepten
      • Hollandse recepten
      • Italiaanse recepten
      • Spaanse recepten
      • Portugese recepten
      • Vlaamse recepten
    • Midden-Oosten
      • Egyptische recepten
      • Marokkaanse recepten
      • Turkse recepten
    • Aziatisch
      • Chinese recepten
      • Indiase recepten
      • Indische recepten
      • Japanse recepten
      • Koreaanse recepten
      • Thaise recepten
      • Vietnamese recepten
    • Amerika
      • Amerikaanse recepten
      • Mexicaanse recepten
      • Surinaamse recepten
      • Braziliaanse gerechten
    • Australië
      • Australische recepten
  • Weekmenu
  • Over mij
    • Contact
    • Adverteren
    • Siteindex
  • Nav Social Menu

Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Recept Ossenstaart

Recept Ossenstaart

9 januari 2018 door Yvette Jaarsma Reageer

Recept Ossenstaart

Het ultieme comfort food

Januari… You hate it or you love it. Veel mensen verheugen zich op de koude winterse dagen en knisperend zonlicht. Zij halen vergenoegend hun schaatsen alvast uit het vet en de slee uit de schuur. Andere mensen zetten huiverend de verwarming nog maar een graadje hoger en hopen dat deze maand snel voorbij is. Wat nou sneeuw, ijs en kou. Zon, zee en strand is op hen meer van toepassing.

Of je nu van januari houdt of niet, je kunt je wel laven aan allerlei comfort food. Niets smaakt immers zo lekker als een hete mok chocolademelk met slagroom na een koude wandeling in het bos. Of maak eens een troostende maaltijdsoep of een stevige stamppot waar je je vingers nog net niet bij aflikt.

Voor mij staat januari in teken van stoofpotten, pittige curry’s en dampende koppen met soep. Ik trap af met dit gerecht dat iedereen kent, maar niet zo goed durft te maken. Ossenstaart koop je dan ook niet bij de supermarkt, maar bij de slager. En onder het mom van ‘nieuw jaar, nieuwe smaken’ staat dit stoofgerecht hopelijk snel ook een keer bij jou op tafel.

Het kost wel wat (stoof)tijd om de ossenstaart te bereiden. Dus maak het gerecht bij voorkeur in het weekend of op een vrije dag. Je huis gaat er in elk geval heerlijk van geuren en het resultaat is verbluffend lekker. Maak er een pastinaak/pompoen puree bij en serveer met aardappels en een salade.

Recept Ossenstaart
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
480 minuten
Totaal
8 uren 20 minuten
 
Een echte winterse lekkernij. Het kost even wat tijd om te stoven, maar dan heb je een heerlijke comfort maaltijd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 800 gram ossenstaart
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 winterwortels, in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 kleine eetlepel gedroogde tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 500 gram pastinaak, in stukken
  • ¼ pompoen, in stukken
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de ossenstaarten met zout en peper en bloem wentel ze door de bloem
  2. Verhit boter en olie in een pan en braad de ossenstaart rondom bruin
  3. Zet het vuur laag en leg de ossenstaart op een bord
  4. Stoof de ui en knoflook circa vijf minuten in het braadvet
  5. Voeg daarna de wortel toe
  6. Smoor dit geheel weer circa vijf minuten
  7. Blus af met rode wijn
  8. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
  9. Voeg de ossenstaarten, tijm en laurier toe
  10. Stoof de ossenstaart in circa acht uur gaar op laag vuur met de deksel op de pan
  11. Haal het gare vlees met bot uit de saus en pluk het van het bot.
  12. Laat de saus op hoog vuur circa tien minuten inkoken
  13. Voeg het vlees toe aan de saus en schep alles door elkaar
  14. Laat nog 15 minuten zacht pruttelen
  15. Kook de pompoen samen met de pastinaak in 15 minuten gaar
  16. Giet af en pureer met een staafmixer tot puree
  17. Breng op smaak met zout en peper
  18. Lekker met aardappels en een frisse salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gang en Keuken:Hollandse recepten, Hoofdgerechten Ingrediënten:Bloem, Knoflook, Laurier, Ossenstaart, Pastinaak, Pompoen, Rode Wijn, Runderbouillon, Tijm, Ui, Wortel

Zoeken

« Recept gepekelde eierdooier
Recept Bresaola met gepekelde eierdooier »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Dit is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.

Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Biefstuk met Quinoa en Mojo

Biefstuk met Quinoa en Mojo

Haringtartaar met appel

Haringtartaar met appel

Appelmoescake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot

Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot

Recept Roodbaars met Citroen-ei saus

Recept Roodbaars met Citroen-ei saus

Thaise curry met mosselen en witvis

Worteltaart

Worteltaart

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Paprika met kip en komijnekaas

Paprika met kip en komijnekaas

Asperge met ei

Asperges met ei

Footer

Instagram

  • Een echte #krachtpatser deze #phillysteak! #comfortfood op z’n best! Vandaag op: www.curls-culinair.nl
  • Laatste #zonnige #zomerdag! Perfect om deze #aubergine #salade nog een keer op tafel te zetten. Wil jij ‘m ook maken dan vind je hier het recept: http://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-aubergine-en-mozzarella-salade/
  • Ik heb nooit genoeg aan een #carpaccio als voorgerecht. Daarom lekker een dubbele portie als #hoofdgerecht👊🏼. Met #groeneasperges😋. Kijk maar eens op www.curls-culinair.nl
  • Met dit mooie weer is het tijd voor een #homemade #gezond #bananenijsje. Gewoon rijpe bevroren #bananen pureren en in een spuitzak doen en klaar ben je! Kijk op www.curls-culinair.nl hoe ik dit deed.
  • Wat is nu eigenlijk het verschil tussen #kebab, #doner en #shoarma? Kijk op  www.curls-culinair.nl voor het antwoord en maak dan gelijk deze #kipkebab😋
  • #souvenir uit #duitsland🇩🇪. Het is een pakje bloemkoolsap😆. Ik weet niet zeker of ik daar klaar voor ben😉. #culinaire #uitdaging
  • Is het geen plaatje? Deze #ceasarsalad met #ceasardressing is om je vingers bij af te likken! Zo #lekker! Serveer eventueel met een #gegrildkippetje. www.curls-culinair.nl

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas

    Ingrediënten

    Appel Balsamicoazijn Basterdsuiker Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

    Copyright © 2018 · Disclaimer · Huisregels

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.