Geknipt voor een wijntje
Met bon voor drie wijntjes en bijbehorende hapjes bij een wijnbar doken we – vriendin en ik – de Amsterdamse Pijp in. Toen we wijnbar Paulus binnenkwamen viel de huiselijke sfeer ons gelijk op. Vintage banken, houten met leer beklede stoelen en warme bruine kleuren. Als je van de vierkante meter gebruik wilt maken moet je naar beneden, waar tevens een kapsalon gevestigd is. Je kan dus al wijn slobberend je kapsel laten fatsoeneren. Altijd mooi meegenomen, nietwaar. Maar aangezien ik nu geen knipbeurt nodig had, kon de wijnproeverij beginnen.
Een enthousiaste wijnfanatiekeling schonk de eerste wijn in. Hij vertelde dat hij alleen maar Europese wijnen serveerde en gaf daar vervolgens een monoloog over. Ik keek alleen maar naar het glas dat uitnodigend voor mij stond. Toen het startsein tot drinken werd gegeven, de kenner was namelijk uitgepraat, klokten wij fluks een slok achterover. Dit Europese wijntje was inderdaad lekker. Daar had die fanatiekeling gelijk in. Na nog twee wijntjes met kaas en brood en uiteraard de nodige uitleg, wilden wij ons heil elders zoeken. Er moest immers ook nog gegeten worden. Dat vond de enthousiasteling duidelijk jammer, hij had graag nog wat van zijn dure wijntjes aan ons versleten. Maar er gloort hoop voor hem aan de horizon. Binnenkort wordt het wijn- en kappersteam namelijk versterkt door een heuse chef.
Ik denk dat deze puntpaprika’s gevuld met kip en pijnboompitten heel goed op zijn kaart passen. Helemaal Italiaans en dus lekker bij de “Europese” wijntjes. Geef er een groene salade bij en wat brood met tapenade.
- 50 g zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
- 10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
- 1 handvol (= 20 g) basilicum, fijngehakt
- 1 handvol pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g kipgehakt
- 4 grote puntpaprika's
- Bereiding paprika’s
- 1 grote aubergine
- 2 bollen mozzarella
- 1 zak gemengde sla
- 2 el balsamicoazijn
- Olijfolie
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit
- Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult
- Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden
- Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit
- Vul de paprika tot de rand vol
- Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast
- Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij de aubergine in de breedte in dunne ronde plakken
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Bestrijk elke plak aan beide kanten met wat olijfolie
- Gril de plakken 2 minuten per kant
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Snij de mozzarella in dunne plakken
- Meng de sla met de balsamico azijn
- Verspreid over een groot bord
- Verdeel de aubergine over de sla
- Leg de plakken mozzarella ertussen
Geef een reactie