Terug in de tijd
De jaren zeventig riepen mij de afgelopen week. Zij willen hun gerecht terug. Heel eerlijk gezegd, deze pilav heeft inderdaad wel een hoog seventies gehalte.
Toen was het namelijk uitermate hip en happening om fruit aan een gerecht toe te voegen. Tomatensaus erbij en kip en klaar was je exotische maaltijd.
Toch heb ik er af en toe gewoon zin in. Het is namelijk niet alleen super makkelijk, het smaakt ook nog eens goed. De perziken zijn natuurlijk zoet en geven de juiste balans aan het pittige van de sambal. Ik vond de cashewnoten wel een lekkere crunch aan het gerecht geven.
Doe je broek met wijde pijpen aan, hakken met plateauzolen en ga al disco dansend de keuken in. Saturday night fever baby!
Serveer met witte rijst om lekker door de saus te mengen.
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 3 rode uien, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl paprikapoeder
- ½ blik perziken op sap (bewaar het sap)
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 tl sambal (of naar smaak)
- 3 tl ketjap manis
- 100 ml water
- Sap van het halve blik perziken
- Olijfolie
- Handje cashewnoten
- Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan of wok
- Bak de knoflook en ui en kip met het paprikapoeder al omscheppend tot de kip gaar is
- Giet het sap van een half blik perziken samen met het water en de tomatenpuree in de pan
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar
- Voeg de sambal en ketjap toe en meng wederom goed door elkaar
- Dek de pan af met een deksel en zet het vuur laag
- Laat circa 10 a 15 minuten pruttelen
- Lekker met rijst en cashewnoten
Geef een reactie