Curry in a hurry
Is de vaatwasser stuk? Of heb je helemaal geen vaatwasser? Haast? Of wil je het simpel houden? Dan zijn eenpansgerechten dé oplossing. De naam zegt het eigenlijk al: voor deze gerechten heb je maar één pan nodig om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Hoe makkelijk is dat!
De meeste stoofgerechten maak je op deze manier klaar, maar ook wokken, verschillende roerbakgerechten en zelfs risotto zijn zo praktisch te bereiden. Maak ’t jezelf vandaag lekker makkelijk en ga eens voor zo’n eenpansgerecht.
Curry’s zijn in huize CurlsCulinair favoriet qua makkelijke maaltijd zonder veel afwas of gedoe. Je kunt een curry eigenlijk met alles wel klaarmaken. Kip, garnalen, vlees, of alleen met groenten. Voor ieder wel wat wils. Ik had deze keer echt zin in rode curry met garnalen en baby mais. Veel supermarkten verkopen deze leuke mini stukken mais. Kijk maar eens op de versafdeling in het groenteschap.
Je kunt de rode curry pasta uiteraard zelf maken, maar hey, we gingen vandaag voor makkelijk, simpel en snel. Dus koop een goede pot Thaise rode curry pasta die je wekenlang kunt bewaren in de koelkast. Voor als je nog eens curry in a hurry wilt maken.
- 4 el rode curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram roze garnalen
- 1 pak mini mais
- 200 gram sugarsnaps
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- Koriander (optioneel)
- Handvol pinda’s
- Olijfolie
- Rijst
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of hoge koekenpan
- Roerbak de garnalen 1 minuut en haal uit de pan
- Verhit de rode curry pasta 2 minuten in de pan en giet er dan de kokosmelk bij
- Roer goed door elkaar
- Voeg de sugarsnaps, rode paprika en mini mais toe en laat het geheel 10 minuten zacht koken
- Proef of alle groenten knapperig en gaar zijn
- Voeg dan de garnalen toe en laat alles nog een paar minuten doorwarmen
- Verdeel de curry over twee borden en bestrooi met de pinda’s en eventueel met de koriander
- Serveer er een kom rijst bij
Geef een reactie