Lieve Foodie
Naast een aantal niet zo belangrijke taken,
heeft de Sint wel de opdracht gekregen om iets lekkers te maken.
De koelkast bood alleen niet veel soelaas,
dus op naar de supermarkt voor vlees, groenten en lekkere kaas.
Ik heb helemaal geen zin in vlees mopperde de flextarische Piet,
ik wil vis met groenten, en anders niet.
De Sint hees daarop zijn rode mantel omhoog en stapte op de fiets,
ondertussen denkend, wat een gezeur, dan krijgen ze maar niets.
De ene Piet wil dit en de andere Piet wil dat,
De Sint is het op 5 december helemaal zat.
Hij wil terug naar zijn huis aan het Spaanse strand,
Lekker chillen met een mandarijnenlikeurtje in zijn hand.
Maar eerst koken Sint, voordat je jezelf in je zwembroek hijst,
een gezond visje met een salade, in plaats van pasta en rijst.
Dikke kus,
Sint
ps. Dit gerecht kan het hele jaar door.
Roodbaars met een Griekse salade en een saus op basis van citroen en ei,
Daarmee maak je zelfs de grootste carnivoor Piet blij.
- 4 rode paprika’s
- 4 roodbaarsfilets met huid
- 1 el roomboter
- 1 el olijfolie
- 3 eierdooiers
- 250 ml visbouillon
- Sap van 1 citroen
- ¼ tl citroenrasp
- 1 kleine el roomboter
- 1 kleine el maizena
- 4 middelgrote tomaten
- 1 komkommer
- 2 kleine witte uien
- 4 el zwarte olijven
- Plak feta van circa 200 gram
- 2 el olijfolie
- Zout
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snij de paprika's doormidden en leg ze op de snijkant op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat
- Rooster ze 30 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn
- Doe ze in een kom en dek af
- Laat de paprika's afkoelen en haal het geblakerde vel eraf
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier
- Snij de huidkant een paar keer in om opkrullen tijdens het bakken te voorkomen
- Smelt de boter in samen met de olijfolie in een grote koekenpan
- Leg de filets op de huidkant in de pan en bak 3 minuten
- Zet de pan dan in de oven en laat de vis 6 minuten garen
- Doe de dooiers in een kom die op een pan past
- Klop de dooiers los met het citroenrasp en sap
- Voeg de bouillon langzaam al kloppend toe
- Zet de kom dan op een pan met borrelend water (let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt)
- Blijf kloppen en smelt de boter door de saus
- Los de maizena op in een beetje water
- Voeg ook al kloppend toe aan de saus
- Blijf nog een paar minuten kloppen tot je een schuimige saus hebt
- Snij de tomaten in dunne plakjes
- Snij de komkommer in dunne plakjes
- Snij de uien in ringen
- Rangschik de tomaten en komkommer en uien op een groot bord
- Strooi de olijven er over heen
- Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie
- Maal er zout overheen
- Leg de plak feta op de salade
Geef een reactie