Hoesten en proesten
Bij de Jumbo stuitte ik in de vriezer op roodbaarsfilets. Deze mooie rode vissen zijn heerlijk als je ze op de velkant lekker krokant bakt. En dat was precies wat ik in gedachten had.
Het was weer eens een kwakkelweek. Ik kende niemand die niet ziek, zwak, misselijk of verkouden was. Bij de Albert Heijn was zelfs de neusspray uitverkocht. Ik hoestte en proestte mij al dagen voort en had echt zin in een gezonde en voedzame maaltijd. En als je aan gezond en voedzaam denkt, dan denk je aan linzen. Scoort tevens ook hoog in de lijst wat betreft comfortfood. Twee vliegen, of beter, drie vliegen in een klap.
De verkoudheid ging er helaas niet van over, maar lekker was het wel. Vooral met een schep Griekse dikke yoghurt als frisse tegenhanger van de zachte puree van linzen en feta. Serveer de vis met aspergetips of sperziebonen. Beterschap voor alle verkouden neuzen onder ons.
- 2 roodbaarsfilets met vel
- 50 ml Griekse yoghurt
- 1 tl garam masala
- 125 gram rode linzen
- 300 ml water
- 100 gram aspergetips
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- Boter
- Doe de linzen samen met het water in een pan en breng aan de kook
- Zet dan het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken en roer af en toe door
- Breng dan op smaak met zout en peper
- Kook de asperges in 4 minuten gaar en giet af
- Kerf het vel van de roodbaarsfilets een paar keer in (dan voorkom je het opkrullen van het vel tijdens het bakken)
- Verhit een scheut olijfolie en een klein klontje boter in een koekenpan
- Bak de vis 4 minuten op de velkant
- Keer voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de huidkant
- Meng de yoghurt met de garam masala
- Dien alles met elkaar op
Geef een reactie