Overdaad schaadt niet
Een echte fashionista ben ik niet. Deze vrouwelijke fans van de mode lopen er altijd piekfijn en volgens de laatste modetrends bij. Ik ben diep in mijn hart meer een Nel Veerkamp. Ik houd van tijger- en panterprint en van bling bling en glitters. Hoe meer hoe beter. Het liefst trek ik mijn glitterbroek aan met daaronder mijn tijgerprintschoenen. Grote glimmende bellen in de oren en ik kan op pad.
Tja, dat je dan nog wel eens wordt nagekeken is dan natuurlijk niet zo gek. Overdaad schaadt. Dat geldt echter ook voor de keuken. Teveel herrie op je bord leidt alleen maar af. Je moet niet teveel poespas in een keer willen presenteren. Mensen raken dan een beetje in de war. Houdt het dus simpel is daarom dan ook het advies van menig chefkoks.
Maar ik zou CurlsCulinair niet zijn als ik daar gewoon lekker de maling aan had. Ik had zin in vis, garnalen, saus, sperziebonen en champignons. Dus daar ging ik mee aan de slag. Het resultaat is dit heerlijke visgerecht waarbij de garnalen een lekker bite geven aan de zachte gestoofde vis.
Serveer er voor extra herrie op je bord nog wat gebakken aardappels bij.
- 300 gram schelvis (of andere witvis)
- 50 gram Hollandse garnalen (of roze garnalen)
- 40 gram boter
- 100 ml witte wijn
- 200 gram champignons
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout
- Peper
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg de vis in een ovenschaal en giet de wijn over de vis
- Bestrooi met zout en peper naar smaak
- Knip uit een vel bakpapier een stuk dat precies in de ovenschaal over de vis past
- Smeer dat stuk bakpapier in met 10 gram van de boter
- Leg het stuk papier met de boterzijde op de vis
- Zet 10 minuten in de oven (Mocht je een andere vis gebruiken kijk dan voor bereiding op de verpakking)
- Verhit ondertussen de resterende 30 gram boter in een koekenpan
- Bak de champignons al omscheppend met het knoflookpoeder in 8 minuten gaar
- Schep de garnalen door de champignons
- Verdeel de vis over twee borden en schep de champignons en de garnalen erover
- Lepel de witte wijn jus uit de ovenschaal over de vis
- Lekker met gekookte sperziebonen
Henk Heiwegen
Jammer dat er geen foto van je is in full bling bling,
Je recept is heerlijk.
Yvette Jaarsma
Dank je wel Henk!